naslovnica
kolumne
kontakt

 

likovnost
anatom opreza
"Anatomije opreza" naziv je izložbe Zlatana Vehabovića koja se do 25. ožujka može pogledati u Galeriji Bačva HDLU-a. Šest radova nastalo je u posljednjih godinu i pol dana, i sve prožima moment katastrofe ili potpunog kolapsa "koji visi kao Demoklov mač nad protagonistima"...
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
laibachova medijacija


"Bijeg od budućnosti"
Darko Lukić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Mare
kuharica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
ministrovi veliki i mali
film
holivudska lajka
Dugo se čekalo na objavu rezultata potpora javnih potreba u kulturi RH na području tzv. novomedijskih kultura. I kad se Ministarstvo konačno udostojilo iste objaviti, pokazalo je više nego otvoreno sramotan stav da je cijeli taj sektor zapravo "javno nepotreban". Umjesto lanjskih 5,6 milijuna, ovom je sektoru mahom nezavisnih kulturnih radnika dodijeljeno bijednih 4,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 25 posto. Oni milijunima ionako bogatiji sektori kao što su kazalište, muzeji, glazba ili časopisi rezani su za 5 do 9 posto, čime su tzv. novi mediji očito odabrani kao "najlakše" žrtveno janje "krize". Ministre, baš ste na pravima našli štedjeti!
Trinaesti Art & Music Festival održava se u Puli od 6. do 11. travnja. Osim strip izložbe Matta Hollingswortha, revije glazbenih dokumentaraca i samog bendovskog natjecanja, događaj će uveličati i Laibach, Let 3 te bosanski psycho Damir Avdić.
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije usko vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec. Na primjeru filma "Hrvač", u kojem je Darren Aronofsky za glavnu zvijezdu odabrao Mickeya Rourkea, simbola holivudskoga pada, Mica Perić promišlja što li je to ovom mutantu zapečatilo neoskarovsku sudbinu.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu