naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

književnost
mačke osvojile...
... Goranovo proljeće! Kupus.net ekskluzivno objavljuje ime ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Goran za mlade pjesnike"; ali i njegove dvije pjesme. Talentirani stihotvorac rodom je iz Bjelovara i fasciniran je mačkama.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (4)
ma kakva erin brokovich?

Naša lijena kolumnistica udostojila se napisati novu kolumnu. Ne iz radne navike, već zato da se pohvali kako je postala međunarodna zvijezda o kojoj su pisale brojne press agencije. Jasmina Trifunović na jednoj je njemačkoj blagajni izvojevala kusur, na svoj osobeni način.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. veljače: Natječaj za izdavanje knjiga
Deadline 28. veljače: Natječaj HAZU-a
Deadline 1. ožujka: Natječaj za autoportrete
Deadline 1. ožujka: Natječaj za koreografe
Deadline 1. ožujka: Natječaj za predstave
Deadline 15. ožujka: Natječaj za pisce
Deadline 15. ožujka: Natječaj za donacije
Deadline 15. ožujka: Natječaj za kratke priče
Deadline 31. ožujka: Natječaj za dizajnere NOVO!!!
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave

kazalište
i u liftu se može izgubiti
arhiva


"Misli..."
David Lodge
(Vuković&Runjić, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Video instalacija kipara Davora Klimana nazvana "Pljeskati jednom rukom" može se do 2. veljače pogledati u Puli, u galeriji MMC Luka i galeriji Anex. Autor je inače ravnatelj Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli.
pročitaj cijeli tekst
Iako je Larisa Lipovac na svečani dan premijere "Lifta" domjenkom zapravo slavila i vlastiti rođendan, pri izboru između dviju predstava (druga je "Sjeme" Tamare Curić) čestitke je ipak zaradila "manja" slavljenica, drži Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
ravnatelj nastupa

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Bulaja
poklanjaju vam CD-ove

Alisa i Vivaldijeva "Četiri godišnja doba",
Orašar, Priče iz davnine - prvi dio

film
čuvari ovaca u ormaru
Rančer i rodeo kauboj, spojeni na poslu čuvanja ovaca, spojit će i mnogo više od honorarnog ljetnog poslića 1963. godine. Njihova tinjajuća ljubav eksplodirat će u navalama strasti, a pratit će ih godinama i obilježiti živote. Novi film Anga Leeja emotivni je vrhunac njegove karijere, a poosvajao je već gomilu nagrada. Boyd Van Hoeij (Europeanfilms.net) nazvao je "Brokeback Mountain" "najboljim filmom Anga Leeja". Owen Gleiberman (Entertainment Weekly) o filmu kaže: "Veliki hollywoodski emotivac s centralnim patosom, a opet i moderni vestern koji se polako pretvara u tihu revolucionarnu ljubavnu priču." Ni Kupusova Ivana Perić nije bila manje darežljiva.
pročitaj cijeli tekst
film
berlin je seksi
Nataša Bodrožić slučajno je na berlinskoj ulici pronašla bijelu cipelu visoke pete. I umjesto da, poput svakog poštenog pronalazača, krene u potragu za svojim queer princom kojem bi cipelica na gležanj pristajala kao salivena, naša je novinarka krenula tražiti - filmove. Nije joj, u vrijeme Berlinalea, to bilo teško. Zadatak je bio, štoviše, i lak i ugodan. Osim na velikom platnu, zvijezde je viđala i oko crvenog tepiha. Nick Cave, Marc Forster, Ewan McGregor... Samo su neki koje je srela, a koje je uslikala samo ako joj se baš jako dalo. Dok konkurentske sestre Nanut otvaraju šampanjac i trljaju ruke nad letargičnom neoduševljenosti naše dopisnice zvijezdama, ona donosi nešto potpuno neočekivano, osobnu priču o off Berlinaleu.
pročitaj cijeli tekst