naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / skandal
tajanstveni bandićev...
Gradonačelnik se čvrsto drži i štafelaja i gradskih salona. Sliku je najavio izložiti tek na kraju svoga mandata. Stoga je naš nelikovni kritičar Boris Rašeta već sad odredio povijesno mjesto neviđenom portretu Milana Bandića.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (4)
ma kakva erin brokovich?

Naša lijena kolumnistica udostojila se napisati novu kolumnu. Ne iz radne navike, već zato da se pohvali kako je postala međunarodna zvijezda o kojoj su pisale brojne press agencije. Jasmina Trifunović na jednoj je njemačkoj blagajni izvojevala kusur, na svoj osobeni način.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. siječnja: Natječaj za amaterske filmove
Deadline 20. siječnja: Natječaj za dječje radove NOVO!!!
Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike
Deadline 3. veljače: Natječaj za projekte NOVO!!!
Deadline 10. veljače: Natječaj za studente arhitekture

film
ormar s greškom
arhiva


"Devet"
Zrinka Horvat
(Naklada MD, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U pariškom studiju Micadances Sanja Iveković predstavlja vikend izložbu "La Monnaie Vivante" ("Živi novac"). Sanja izlaže u sklopu festivala "Faits d hiver 2006" koji tematizira interakciju likovnosti i plesa.
pročitaj cijeli tekst
Vizualno ispeglani film pati od površnog buđenja gledateljske empatije. Bože dragi, pa propada cijeli jedan svijet! Zašto nam je svejedno? Jesu li "Kronike iz Narnije" prezentacija tehnoloških dostignuća ili bi mogle biti i više od tek gledljivog filma?


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
živi novac u parizu

kazalište
i u liftu se može izgubiti
U Zagrebačkom kazalištu lutaka iste su se večeri dogodile dvije premijere Plesnoga centra Tala. "Sjeme" Tamare Curić i "Lift" Larise Lipovac koreografije su dijametralno suprotnih dometa. I iako je Larisa Lipovac na svečani dan premijere domjenkom zapravo slavila i vlastiti rođendan, pri izboru između dviju predstava čestitke je ipak zaradila "manja" slavljenica. Dok se u skromnom apstrahiranju iskonskih elemenata "Sjemena" moglo prepoznavati mnogo toga čovjeku bliskoga, u vrlo konkretnom urbanom ambijentu energično raspojasani "Lift" ponio je maštu u mnogo dublju apstrakciju, te se, odvojivši od zadane forme, odvojio nažalost i od sadržaja.
pročitaj cijeli tekst

film
hrvat na sundanceu

Debitantski igrani film hrvatskog filmskog umjetnika Gorana Dukića "Samoubojica: Ljubavna priča" uvrstio se u program prestižnoga filmskog festivala Sundance. Festival film naziva inteligentnim, neodoljivim i originalnim ostvarenjem, a za redatelja Dukića kažu da je uspio istočnoeuropski apsurdni humor i egzistencijalni pogled na svijet projicirati na američki Zapad pri čemu uspijeva napraviti malo čudo. Dukić, Oktavijanom nagrađen za "Mirta uči statistiku", već je dobio dvadesetak međunarodnih nagrada, a sudjelovanje na Sundanceu je još jedan sjajan uspjeh.