naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
bog trenutka

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (7)
govno na maksimirskom...
Novi izmetni ispad Dinamova čelnika još se nije ni razvjetrio, a Jasmina je, kao dama koja drži do higijene, s kvačicom na nosu istresla očaj nad medijima kojima govnonosci, čak i kad ih etiketiraju, predstavljaju glavni materijal od kojeg žive, dišu i dakako - jedu.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
mikronarativi
arhiva
Oktobarski salon najveća je beogradska smotra suvremene likovne umjetnosti, a proteklih se godina transformirao i u jedno od vodećih regionalnih art događanja. Preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
oj zagoro, lijepa li si...

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Nepoznati pjesnik
pjesmeomirni.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Jedan od najvećih i najutjecajnijih filmaša Ingmar Bergman ukazuje se do početka studenoga kroz filmski ciklus u zagrebačkom kinu Tuškanac. Švedski bog sudbonosnog filmskog trenutka, koji je prije srpanjske smrti režirao ukupno 62 filma, hrvatsku će publiku ovom prilikom častiti naslovima kao što su "Sedmi pečat", "Divlje jagode", "Krici i šaputanja" te drugim filmskim vrpcama koje su ostavile trag. Odlazak na Tuškanac preporučuje Mica Perić.
Ono što mnogi nazivaju zagrebačkom verzijom Motovuna, štoćereći sponzorski debelo financirane filmske fešte i fešte uopće, kraće nazvano Zagreb Film Festival, a još kraće ZFF, po peti se put održava u metropoli, nekako istodobno dok se u Evenju Molu otvaraju nova "kina s pet zvjezdica", čime paralelno svjedočimo sreći i tuzi općega hrvatskog kino (s)provoda. Grad u kojem su umrle "obične" kino dvorane kroz Zagreb Film Festival udaljuje se od uobičajene tugaljke da samo holivudski blockbuster zanima domaću publiku. Od 21. do 27. listopada Kino SC, kino &TD i reanimirano kino Europa prikazat će sedamdesetak filmova iz cijeloga svijeta.
pročitaj cijeli tekst
film
nakon brda i - krdo filmova
Izložba "Dalmatinska zagora - nepoznata zemlja", prozvana i "najvećim kulturološkim projektom" Ministarstva kulture, prikupila je oko tri tisuće izložaka. Iz četiri etaže Galerije Klovićevi dvori skidaju se 21. listopada, pa je zadnji čas za pogledati ovo 200 pari ruku djelo. Najavljuje se već da će se sličnim mnogoobuhvatnim pristupom prići i drugim hrvatskim regijama.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu