naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe
Deadline 20. listopada: Natječaj za idejno rješenje NOVO!!!

film
almodovar se vratio
arhiva


"Metastaze"
Alen Bović
(Konzor, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Predstava Nataše Rajković i Bobe Jelčića "S druge strane" uvrštena je u program Međunarodnog teatarskog festivala MESS Sarajevo. Hrvatska redstava o četvero usamljenih ljudi bit će izvedena u ponedjeljak, 23. listopada, u 18 i u 21 sat, u Narodnom pozorištu u Sarajevu.
pročitaj cijeli tekst
Novi film Pedra Almodovara zove se "Volver" ("Vraćam se") i obilježen je neobičnom toplinom povratka. Ženski film, film bez muškaraca, otišla je pogledati Nataša Bodrožić, kao preventivu jesenske melankolije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
s druge strane save

kazalište
kad mladi koreografiraju...
Predstava "Klackalice" Rine Kotur proglašena je najboljom na sedmoj Platformi mladih koreografa. Naša raspisana Nataša Bodrožić drži pak da je u večeri "Break a leg" svetvinčentski sin, a svjetski plesni putnik, Matija Ferlin mnogo bolje slomio nogu. Jede li on svojim talentom i bjelosvjetskim iskustvom učmalu hrvatsku scenu za doručak, znaju samo oni neskromno dubinski analitičari plesne scene. Mi ovdje donosimo tek skromni osvrt na događaj koji dokazuje da zagrebačka publika voli ples, čak i kad tek do trećine napuni kazalište.
pročitaj cijeli tekst
film
svaka ti bradata dala!

Jedan od filmova koji se izdvaja iz celuloidne mase na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu zasigurno je film "Taxidermia" mađarskog redatelja Gyorgyja Palfija, prikazan drugog festivalskog dana. Naravno da Kupusovu oku ovaj provokativni miks zapaljivih penisa, debelih majki i prepariranih sinova nije mogao promaknuti. Ako ste ga vi propustili, ne očajavajte jer već 26. listopada ide u redovnu kino distribuciju. Samo da vam maštu zagolica, potrudila se Ivana Perić. Golicanje od noćnih prstića do neobrijanih pazuha.

pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu