naslovnica
kolumne
kontakt

 

likovnost
građani grade gradove
Tonka Maleković boravila je na umjetničkoj rezidenciji u Kišinevu, Republika Moldova, gdje je u suradnji s tamošnjim dvanaestogodišnjim (!) umjetnikom Ionom Fisticanuom gradila gradove od smeća, jednom i pod prismotrom policije. Projekt je pratila i naša Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
oštri udarci tupih pera
Iako smo na Zadru snova svjedočili uspješnoj adaptaciji ITD-ova "Vodoinstalatera", vrsnim transformacijama Adama Reada, te efektnim intervencijama Da Motus!-a, veći smo prostor odlučili posvetiti medijima provokativnoj premijeri predstave "Via Nova" slovenske skupine Via Negativa...
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz makedonije
arhiva
Nataša Bodrožić kraj je ljeta posvetila Makedoniji i Bitoli. Tamošnji Akto festival međunarodna je manifestacija koja uključuje vizualne i izvedbene umjetnosti, glazbu te teoriju kulture...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
zvijezda sam, slikajte


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!
"Zvijezda padalica"
Linn Ullmann
(Algoritam, 2009.)


bookmarkerica
bookmarkerica.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
mikser / skandal
Y€$.zgb - pranje novca, mozga ili obraza?
kazalište
stand-up ili džuboks
Ona besmislena "manifestacija" koja je još prošle godine pokrenuta kao zagrebačka "majka svih festivala" ide dalje, s očito odriješenom kesom. Yes.Zgb iliti Jesen u Zagrebu, međunarodni multikulturalni susreti, okupljaju već postojeće zagrebačke festivale i tek poneko ekstra događanje, pod istom kapom. Kapa, tvrdi Duško Ljuština, stoji SAMO 500 tisuća kuna, s argumentacijom "zbivanja po gradu koštaju, programska knjižica košta, organizacija cijele te priče nešto košta...". Sramotno gradsko muljanje očiju javnosti krije se očito iza stavke "organizacija nešto košta". Dobro to znaju svi zagrebački nezavisni festivali koji s daleko manjim donacijama iz gradskog proračuna ostvaruju i "zbivanja po gradu", i "organizaciju", i "programske knjižice" (kojih je ove godine za te silne novce Grad tiskao ravno tisuću (sic!), valjda svjestan da prošlogodišnji napori baš i nisu urodili autobusima europskih turista koje se prizivalo. No besramno će Ljuština: "Ove smo godine spremniji i organiziraniji". Reče to na press konferenciji kojom je projekt obznanjen javnosti, dan prije početka!
Prošetavši subotnjom špicom uz isprovocirani medijski publicitet, bljeskove fotoaparata i tražitelje autograma, "poznati hrvatski umjetnik" (citirano iz naziva performansa) Marijan Crtalić najavio je festival Perforacije koji počinje 25. rujna.
Nedavno je u Zagrebu održan prvi Panč, festival stand-up komedije. Receptura "ustani, izreci stav i obratom u razmišljanju zadaj udarac u trbuh smijućoj publici" pokazala se ne baš jednostavnim zadatkom. Hrvatske, slovenske i poneka bosanska snaga nasmijavanja pokušale su upravo to u zagrebačkoj Tvornici kulture od 10. do 12. rujna. Koliko su u tome uspjeli, te koliko su se pritom udaljili od automata za pričanje izlizanih viceva, provjerila je Nataša Govedić.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu