naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
bon (ap)petit

 

kazalište
s dubrovačke strane
Predstava "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića briljantni je uradak koji vraća vjeru u domaće kazalište. Izabrana za Dubrovačke ljetne igre, trebala bi biti model i za buduće festivalske koncepcije, ako već nije moguće imati učestaliju vlastitu produkciju te kvalitete.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
kraljevski solo

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lijepi i prokleti"
Damir Radić
(NCL Media Grupa, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Otprilike isto
otprilike.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Dok se u Zagrebu zahuktava Festival svjetskog kazališta (ove godine sa šest predstava razvučenih na petnaest dana), mi se prisjećamo nedavno završenog festivala koji si je u naziv nadjenuo puno skromnije epitete. Dubrovački Le Petit Festival du Théâtre trajao je tri puta kraće, a Marko Sjekavica već sada zna da je donio tri puta više od onog što bi se očekivalo od jednog petit festivala. Što je donijela nostalgična dama s pticama?
skandal
pljačka im materina
Shakespeare na turkmenskom? Da, Anna Mele glumac je iz Turkmenistana koji nastavlja programsku satnicu Festivala svjetskog kazališta. "Kralj Lear" dolazi u Zagreb kao solistička izvedba iz najpustinjskije zemlje Središnje Azije.
U noći s ponedjeljka na utorak drski su razbojnici provalili u prostorije Cirkuskog informacijskog centra u Preradovićevoj 34. Pod okriljem noći lopuže su odnijele LCD televizor Daewoo (nisu zaboravili čak ni daljinski) te IBM-ovo prijenosno računalo. Cirkuski informacijski centar pokrenut je u travnju ove godine i otad se brojnim projektima etablirao kao novi kulturni punkt vaninstitucionalne scene. Korist koju lopovi mogu imati na crnome tržištu tehničke robe daleko je manja od štete koju je ovaj entuzijastički projekt pretrpio njihovim upadom. Budući da je Centar pokrenut privatnim kapitalom (nije riječ o gradskom prostoru, iako jest o javnom), i tehnička je oprema bila donirana, pa se mole svi informiraniji građani da jave svoje informacije u najbližu policijsku postaju. A je im neka provala, krasti od kulturnjaka.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu