naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
performerska jesen

 

glazba
diva i bez petog elementa
Albanskoj sopranistici Invi Muli kao okidač megapopularnosti neminovno je poslužio primjećen nastup u Bessonovu "Petom elementu". Nastupom na 58. Dubrovačkim ljetnim igrama, po Marku Sjekavici jednom od najzamjećenijih dijelova Igara, dokazala je zašto je zapravo slavna.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima
U hrvatskom se teatru već duže vrijeme marljivo plete ogromno klupko laži. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Teatar Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
fotografije fotografija

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Mirna ulica, drvored"
Nada Gašić
(Algoritam, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Zagreb će u rujnu dobiti pravu performersku jesen! Novi projekt Male performerske scene nazvan je "Umjetnost na ulice" i cilj mu je oživjeti ulice i trgove metropole koja zamre čim prestane neka manifestacija. Van perioda raznih festivala, izvedbeni bi program tako mogao postati sastavnim dijelom nove urbane gradske slike. Pozvani su svi izvedbeni umjetnici s područja kazališta, plesa, cirkusa i sličnih izričaja da svojom izvedbom apliciraju za financijsku stimulaciju na adresu [email protected].
kazalište / skandali
rem u zadru!
Izložba "Give me your Image" nizozemske fotografkinje Bertien van Manen nastala je kroz tri godine putovanja Europom. Rezultati njezine potrage za fotografijama u intimi nečijeg doma mogu se pogledati do 26. kolovoza u osječkoj Galeriji Waldinger.
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je rajskim labirintom za električne autiće. Ponuda je i šira - šećerna vata i kokice pojele su srdele; grad koji se dosad dičio "najljepšim zalaskom sunca na svijetu" ugostio je sumrak sumraka. Za razinu tog kulturno-turističkog ekstrema ne bismo ni doznali da nismo posjetili festival suvremenog kazališta Zadar snova. Nismo pritom doznali da samo zadarski gradski establišment uživa u REM fazi sna; u Saloni smo, recimo, svjedočili i porno uratku.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu