naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
srame li se modni fotografi
Hrvatski modni fotografi, kad priređuju izložbe, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin prezentira se intimističkim motivima, a Lupino djecom oboljelom od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću?
pročitaj cijeli tekst
likovnost
brižno odabrane životinje
U Muzeju za umjetnost i obrt Hrvatski oglasni zbor predstavio je izložbu "Umjetnost uvjeravanja". Povijest oglašavanja u Hrvatskoj, od vremena Austrougarske monarhije, preko doba SFRJ do suvremenosti, proučio je i Ivan Kralj, provjerivši kakva su to bila vremena.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 27. srpnja: Natječaj za film, video, animaciju...
Deadline 30. srpnja: Natječaj za glazbenike i vizualne umjetnike NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za plesače i glazbenike NOVO!!!
Deadline 31. srpnja: Natječaj za scenariste
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

skandal
ne križajte nam bandića!
arhiva


"Dobro je, lijepo je"
Ivica Prtenjača
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti do 29. srpnja postavljena je izložba "Hortensia – Mitsche", nazvana po autorima - crtačici Hortensiji Fussy, te umjetničkom fotografu Eberhardu Mitscheu. Spojeni oko istih motiva, radovi podsjećaju na 50-godišnjicu austrijske prisutnosti u kulturi Hrvatske.

pročitaj cijeli tekst
Kulturocidni križarski pohod na jumbo plakate s gradonačelnikovim likom, kao očiti poziv na linč dobroga čovjeka, koji se sad valjda, eto, više ni na plakatima ne smije pojavljivati, najoštrije je osudio naš Boris Rašeta.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
austrijska prisutnost

kazalište
stari lisac dobio zlatnog lava
Pero Kvrgić osvojio je grand prix ovogodišnjeg festivala komornog teatra "Zlatni lav". Prvi put u sedmogodišnjoj povijesti ove međunarodne manifestacije žiri (u sastavu Ivica Boban, Vera Zima i Damir Zlatar Frey) odlučio je glavnu nagradu dodijeliti glumcu, a ne predstavi. Kvrgić je simpatije, a potom i nagradu, osvojio svojim oživotvorenjem "gospodina Greena" u predstavi Planet Art Teatra "U posjetu kod gospodina Greena", koju je režirala Aida Bukvić. Nagradu publike dobio je "Tango" Edwarda Cluga u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora. Poseban žiri nagradu "Garibaldi Stagea" dodijelio je Mojci Malek za najcjelovitiji i najzanimljiviji nastup ovogodišnjeg programa. U Umagu su tijekom ovogodišnjeg "Zlatnog lava" prikazane 64 predstave.
mikser
kulturnjaci pravac istre
Istra ovoga tjedna definitivno postaje kulturnom prijestolnicom Jadrana. Uz filmske festivale u Puli i Motovunu, te plesni u Svetvinčentu, aktualni adut je i Rovinj World Music Festival koji će se, kažu organizatori, dogoditi od 21. do 22. srpnja. Ili, rekli bismo mi, 21. i 22. srpnja. Ako zaista želite propustiti otvorenje festivala u Svetvinčentu, ispod crkve Sv. Eufemije čeka vas Terrafolk iz Slovenije, Maczde Karpate iz Francuske, te domaće ženske klape Kastav i Tehu. Minifestival otvaraju bitinade u izvedbi KUD-a "Marco Garbin", svojevrsna igra u kojoj se glasom vjerno imitiraju zvukovi glazbala.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
dijele dvije knjige
Franklina Foera

"Kako nogomet objašnjava svijet"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu