naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandali
gospodar prstenova

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
samo smo dva muška
Laureat "Radoslava Putara", Vedran Perkov, izravno se obraća i peteročlanom ženskom žiriju. Jedini je branitelj muškaraca i u postavi finalista pa se Perkov našao u specifičnoj poziciji da brani manjinu. I brani je visokim falusoidnim oblikom s Putarovom bistom na vrhu.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
protiv amnezije

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Dva"
Igor Večerina
(Manufaktura, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Iako je Dikanova objava razvoda u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" postala multimedijalni performans koji je na YouTube-u u roku jednoga dana pogledalo više od 26 tisuća ljudi, farsa javnog bacanja vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa nevraćene odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. U cijeloj brakorazvodnoj sapunici, nad kojom se zgražaju društveni kritičari, neokrznut je prošao Mislav Bago, taj mali Gollum s posebnim osjećajem za privatno i javno. Komentira Boris Rašeta.
Istraživanjem "Bilješke za narodni atlas Zagreba" (Area Chicago Magazine", Daniel Tucker i Dave Pabellon) završava sedmi Urban Festival. Cilj ovog kartografskog bilježenja grada je bilježenje povijesti uzmicanjem od amnezije. Rad predstavlja karte praznih obrisa političkih granica grada te poziva stanovnike da u njih ucrtaju povijesti lokalnih političkih borbi i aktivizama.
likovnost
ulica ušla u galeriju
pročitaj cijeli tekst
U knjižnici/galeriji Vladimir Nazor (VN), u Ilici 163a, u toku je zanimljiva izložba nazvana "Umjetnost (u)lice", umjetnički susret street art kolektiva "The London Police" i mlade umjetnice Tonke Maleković. Umjetničke intervencije u prostoru javnosti, poglavito ulice, a potom njihovo galerijsko, "art legitimiziranje" i izložba kao "moguća platforma za razmjenu iskustava i zajedničku akciju", ovdje predstavljaju polazišne točke za promišljanje "umjetnosti ulice" i njezinih mogućih dosega. Na izložbi je bila Nataša Bodrožić, a vi to možete učiniti do 23. lipnja.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu