naslovnica
kolumne
forum
kontakt
skandal
močvara vara?

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
ci-ci-ci-cipelići
Koju marketinšku strategiju odabrati? Predstava Male scene "Zabranjeno za mlađe od 16" dočekana je đonom od strane jednih dnevnih novina koje su sablaznile "lezbijske scene". A Vitomiri Lončar više bi odgovaralo da je predstava dočekana cijelom cipelom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
umjetnički seizmograf
arhiva
Na ovogodišnju Documentu, važnu izložbu suvremene umjetnosti, u njemački Kassel s hrvatskom će putovnicom otputovati Sanja Iveković i Mladen Stilinović. Bukirajte i vi svoj let, preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)mikser
doživite novi festival

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Povjesničarka"
Elizabeth Kostova
(Algoritam, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


likovnost
recitacija za mrtvace
pročitaj cijeli tekst
Na domaćoj festivalskoj karti utemeljena je još jedna manifestacija. Od 19. svibnja do 3 lipnja u Klubu Studentskog centra odvija se Prvi svjetski festival doživljaja. Ovaj interdisciplinarni događaj studentskim je šarmom i entuzijazmom u program prikupio i Armanda Gattija, Ivana Kožarica, Davora Štambuka, Jasnu Bilušić, Sibilu Petlevski...
Dok se europske nacije veselo drže za rukice nasred Helsinkija, slaveći što nas eto pjesma može ujediniti, glavni je finski grad istodobno domaćin suvremenoga umjetničkog presjeka sa susjednoga kontinenta. Daleko od hodajućih Lordi zombija, u mrtvačnicama Tajlanda Araya Rasdjarmrearnsook čita knjige umrlima koje su obitelj i prijatelji napustili. Ovaj kontroverzni videorad koji razotkriva kulturološki posve drukčije poimanje smrti samo je jedan od aduta izložbe "Vjetar s Istoka". U Kiasmi je bio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
Otvorena paljba između nekako već u startu omraženoga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pomalo a priori romantizirane "stjegonoše urbane kulture" Močvare nastavlja se. Čini se da je Bandić ovaj put ipak uzeo konkretniju municiju - obznanivši da je Grad Močvari dao tvornicu na Savi za dvije kune, a ona ga već duže vrijeme za nemali novac iznajmljuje Novoj TV, u čijoj je emisiji "U sridu" i sam gradonačelnik svojedobno gostovao te se nije mogao načuditi kad je saznao da je studio u kojem se ista snima - dio prostora koji je gotovo džabe dan na upravljanje Udruženju za ravoj kulture - za kulturne svrhe. Iako URK u ovom slučaju očito i ima ponešto razloga za znojenje, odgovorio je hladnim otvorenim pismom u kojem odnos s Novom TV nazivaju "sponzorstvom" te da su sva sredstva utrošena u navodnu obnovu zgrade.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu