naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / moda
drugarice, složno!
"I neka mi još pričaju da smo živjeli u mraku", zapisao je u knjigu dojmova izložbe "Drugarica a la mode" 77-godišnji posjetitelj. Izložba Tončija Vladislavića preselila je u London. Propustili ste? Nataša Bodrožić nije.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. svibnja: Natječaj za bendove
Deadline 30. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 31. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja)
Deadline 1. lipnja: Natječaj za eksperimentalni film i video
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče NOVO!!!
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
mormoni i amiši
arhiva


"Lolita u Teheranu"
Azar Nafisi
(Naklada Ljevak, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Đanino Božić samo je jedan od umjetnika čija se djela nalaze u fundusu POU Poreč. U Galeriji Zuccato do kraja svibnja mogu se pogledati i djela Vasilija Jordana, Otona Glihe, Branka Ružića, Šime Vulasa, Miroslava Šuteja, Josipa Diminića i drugih.

pročitaj cijeli tekst
Prijateljice Perić-Bodrožić donose (postmodernistički?) osvrt na koncert grupe Calexico održan u dvorani Pauk, u Zagrebu. Beogradu, Sarajevu, Ljubljani? Hm, pitajte mormonsko-amiške lidere ove španjolsko-kanadske grupe.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
porečki fundusNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura dijele
dvije knjige
Ceesa Nootebooma

"Kako biti Europljanin?"

kazalište
traže se nove cirkuske predstave
Festival novog cirkusa u studenom će doživjeti svoje drugo zagrebačko izdanje. Mala performerska scena stoga je raspisala natječaj za predstave koje će se izvesti na novom međunarodnom susretu suvremenog cirkusa. Za sudjelovanje se mogu prijaviti profesionalne i amaterske cirkuske, kazališne, plesne ili performerske skupine koje apliciraju predstavom novog cirkusa, a festival će financirati izvedbe njihovih premijera. Ovogodišnji FNC fokusirat će se na fizikalnu odrednicu visine i uz nju pripadajuće elemente moći, te rezultirajuću društvenu diferencijaciju; ali bit će prihvaćene i ostale predstave ukoliko svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.
pročitaj cijeli tekst natječaja
humanitarna akcija
stavite mi sol na rep, u glavi već imam jedno zrno

Baš kad pomislimo da su "pisma čitatelja" (tipa: "mogu li zatrudniti od francuskog poljupca?") izmišljotina podlih umova samih redakcija, iznenadi nas neki inteligentni mail. Opet nam je stigao protest čitateljice ([email protected]) i podsjetio nas na akciju koju smo i sami gotovo zaboravili. Ista se dama među prvima bunila da na svijetu ima "previše STVARNO nesretnih ljudi", a mi da imamo drskosti Sanju Doležal, štićenicu humanitarne akcije, prikazivati "kao jadnicu bez novca". Idealna kandidatkinja za izbor za miss ("želim mir u svijetu i pozdrav svima nazočnima i prisutnima") opet piše kao da ju je iz neba pogodio grom mudrosti: "možete mi stavit soli na rep luđaci jedni, zarađuje nekoliko tisuća po emisiji a proglašavate je socijalnim slučajem, ubijte se svi vi debili koji nemate pametnijeg posla a ni mozga". Je li to bilo oproštajno pismo i za vlastiti suicid, ne znamo, ali zbog neviđenog interesa kulturne scene da pomogne predvodnici samostalnih umjetnika da doplati staž (dobri su ljudi uplatili ukupno sedam kuna!), odlučili smo akciju i službeno završiti.