naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
film
kad piškenje nije gratis
Iz mikrokozmosa uobičajenog školskog svijeta dvoje je odbačenih postavilo temelje Terabithije, umišljenog utočišta za one koji odbijaju darvinističku teoriju odrastanja. Jači doista preživljavaju, ali kako pokazuje "Most za Terabithiju", često i pogibaju tražeći snove.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
arhiva
Poput svih najpametnijih, niti Boris Rašeta nije pogledao navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture, ali to ga nije spriječilo da nepozvan progovori o Glembajevima, tim glasnim slonovima što ne vide dalje od džipa.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

skandal
čuvajmo naše mladice!
U poštanskim sandučićima na ekskluzivnoj se trećoj stranici Zagreb Newsa mladeži i stareži predstavlja ležerni, na pilates lopti zajahani Danko Roman, novi načelnik Odjela za mlade pri Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport. Odjel navodno djeluje već dvije godine, a ove najavljuju pokrenuti "on-line novine za mlade" koje će mladi sami moći uređivati i pisati. O koncepciji ureda-odjela očito dovoljno govori taj tutorski mentalitet koji mladež promatra kao nestašnu djecu koju treba usmjeriti jer sami ne znaju. Zvali smo ured da provjerimo kad će više biti poznati rezultati natječaja za mlade zaključenog u siječnju, ali ne samo da gospođa na centrali Grada Zagreba ne zna tko je Danko Roman, nego se na Odjelu za mlade od njih troje zaposlenika već nekoliko dana nitko ne javlja. Možda su zauzeti nekim novim snimanjem, kroćenjem neke nove pilates lopte.
likovnost
spasi gljivu

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 10. svibnja: Natječaj za predstave NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Ples s mladom"
Davor Špišić
(V.B.Z., Zagreb, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


likovnost
umjetnički seizmograf
pročitaj cijeli tekst
Nakon zagrebačkog, izložba Denisa Kraškovića "The end???" doživjela je i svoje osječko ukazanje. Izložba u čijem je središtu gigantska misaona igra "Spasi ugroženu gljivu" može se pogledati u Galeriji Kazamat do 22. travnja.
Documenta u njemačkom gradu Kasselu jedna je od najvažnijih izložbi suvremene umjetnosti. Njezin je novi umjetnički ravnatelj (jer mijenjaju se iz izdanja u izdanje) naziva političkom i edukativnom. Riječ je o smotri koja svake petoljetke detektira raznolike pristupe umjetnosti uspješno čineći Kassel art svetištem koje se ne smije zaobići. U ovoljetnom izdanju s hrvatskom putovnicom tamo putuju Sanja Iveković i Mladen Stilinović. Bukirajte i vi svoj let, preporučuje Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu