naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
dezorijentirani kompas

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz ukrajine II.
Očiju uprtih prema Crnome moru, koje je, kaže, zaista crno, Kupusova suradnica Nataša Bodrožić svoje je ukrajinsko proputovanje završila u Odessi, milijunskom gradu kojem tepaju i da je "mali Pariz". Svejedno, tamo i za Zagreb kažu da je "daleko u Europi".
pročitaj cijeli tekst
glazba
velika, zavodljiva i skupa
arhiva
Juliette Gréco pjevala je u Lisinskom. Slavna šansonijerka, družica Sartreova i Prevertova, podsjetila je Kupusova izvjestitelja i na francusku filozofsku doktrinu o kulturi dostupnoj svima. Za 250-350 kuna, dakako.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
pesenti za karić


"Cipele za padanje"
Lada Puljizević
(Izdavački centar Rijeka., 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bitke kroz povijest
asboinu.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Fantasy roman se izgleda ne može napisati a da nije barem trilogija. Tako i filmski fantasy pretpostavlja sagu u nastavcima. Tada i novac stiže u nastavcima. Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale, potencirajući vlastiti osjećaj za dinamiku koji poznavateljima knjige možda i neće biti drag. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
likovnost
chagallove zelene tene
"Sympathy for the Devil" François-Michel Pesenti osmislio je posebno za Anu Karić. Monodramu sastavljenu iz monologa Shakespeareovih drama prvakinja hrvatskog glumišta uprizoruje na ITD-ovoj pozornici.
Tko je vidio, vidio je. Tko nije, put pod noge pa u nekim drugim državama tražiti njegove kistotvorine. Marc Chagall u Klovićeve je dvore privukao, kažu organizatori, 80.000 posjetitelja. Odnosno 79.999 posjetitelja i Marka Sjekavicu, Kupusovo pomno oko koje velikoga slikara pamti još iz katekizama koji su mu kao šestogodišnjaku približavali biblijske priče. Koje desetljeće kasnije, Chagall je došao k njemu. "Priču nad pričama" vrijedilo je pogledati. Ako govorite hrvatski, posebice.
počitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu