naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište / intervju
tko stoji iza izakulisa.com?
Nakon što je s nekoliko zapisa uskomešao kazališnu javnost, blog izakulisa.com potaknuo je i brojna naklapanja o identitetu autora. Donosimo ekskluzivni razgovor s negativcem koji se usudio pisati o Dubravki Vrgoč, Gordani Vnuk i Nori Krstulović.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
ivan supek (1915.-2007.)
Katastrofa duha plašila je Supeka dulje od spoznaje o ograničenom roku vlastitoga trajanja. Taj dalekovidni mislitelj izričito je tražio da ga se poštedi grandioznih ispraćaja kakvi su tako precizno opisivali duhove jednog Tuđmana ili Šuška.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
Brezovčevi "Gospoda Glembajevi" (zapravo više dama Castelli-Glembaj) već danima tresu usnice uzdrhtalih čuvara morala koji se u prvi rov bojišnice gotovo po pravilu bacaju onda kad su o boju tek nešto načuli. Nakon brojnih nepozvanih (iako zbog njihove samozvanosti možda moramo i revidirati takvu ocjenu) kritičara najnovijega uprizorenja Krležine drame u riječkome HNK (u kojem se navodno izmjenjuju tek golotinja i travestija, barunica Castelli pogiba pod džipom, a hvatske političke maske pred mecima), i mi smo na stručni osvrt pozvali našeg nepozvanog Borisa Rašetu koji, jednako poput svih najpametnijih, nije pogledao (niti će) to navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture. Dakako, usta su im puna žuči, jer nemaju slonovsko pamćenje, već slonovsku amneziju.
film
zidane, samo zidane

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. ožujka: Natječaj za 42. Zagrebački salon
Deadline 31. ožujka: Natječaj za Biennale mladih NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Izvan igre"
Michal Viewegh
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


film
kad piškenje nije gratis
Ruka većeg školarca koja manjem školarcu prepriječi put do zahoda, nemio je scenarij školskog bullyinga koji na simboličkoj razini naznačuje da i olakšati se nekad nije - nimalo lako. Iz mikrokozmosa takvog, rekli bismo, uobičajenog školskog svijeta, dvoje je odbačenih postavilo temelje Terabithije, umišljenog utočišta za one koji odbijaju darvinističku teoriju odrastanja. Jači doista preživljavaju, ali kako pokazuje "Most za Terabithiju", često i pogibaju tražeći snove.
pročitaj cijeli tekst
Douglas Gordon i Philippe Parreno zajednički su kreirali devedesetominutni film koji sa 17 kamera prati jednog jedinog igrača na nogometnom terenu. Zinedine Zidane i sam priča o onom čega se iz svojih utakmica sjeća, a čega ne. "Slobodne veze" prikazuju ovu fokusiranu studiju pojedinca 22. ožujka u 19:30 u MM Centru.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj intervju

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu