naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
cirkus za razmišljanje

 

film
drugarice iz joy divisiona
Našu je Micu kultni dio glazbene povijesti oživotvoren u liku Joy Dvisiona djelomice mimoišao, pa je filmskom uprizorenju "Control" bila još otvorenija. Patnje mladog Iana, razarača pozornice, a istodobno mekušca kojeg su sposobne sjebati dvije žene. Hm...
pročitaj cijeli tekst
mikser
ciganke lete u nebo
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom se prolomio smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska spisateljica, nabasala je  na simpatičnu ekipu u javnom prijevozu i poslala nam pričicu. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (9)
krave na putu
arhiva
Život je opasna stvar. Iz šumarka doleti metak i - cak. Jasmina Trifunović s pravom se zapitala zašto Utrinama ne trebaju kvartovski policajci. U idiličnoj atmosferi upravo ju kordon krava štiti od potencijalne kiše metaka.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
svi smo mi jozef

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Poglavnikova bakterija"
Boris Dežulović
(V.B.Z., 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


KiberDzezva
kiberdzezva.blogspot.com


pročitaj cijeli tekst
Iako za suvremeni cirkus katkad govore da je kombinacija estetski promišljene i istodobno populistički jestive izvedbene cjeline, treći Festival novog cirkusa pokazao je da suvremeno cirkusko razmišljanje ne treba biti jednodimenzionalna parada fizičke spretnosti i nespretnosti. Predstavivši autore koji kritički oštro, čak i politički, promišljaju svijet u kojem živimo, FNC je pokazao da cirkus ne postoji kao svojevrsna terapija "van svijeta", već da ga se isti itekako tiče.
književnost
very oral history
Kafkin "Proces" poslužio je za kazališnu igru Novog života. Ovo živahno kazalište slijepih i slabovidnih pred svoju i Virdrinu publiku izlazi tako s adaptacijom Slavena Rogošića koju je režirao Ivan Plazibat. Svi smo mi Jozef, a sve oko nas je proces. Dođite ih pogledati kad već oni ne mogu vas.
pročitaj cijeli tekst
Jednogodišnje istraživanje Queer Zagreba o životima seksualnih i rodnih manjina u proteklih pola stoljeća ukoričeno je u obliku knjige "Usmena povijest homoseksualnosti u Hrvatskoj". Oni koji su godinama šutjeli o sebi, dobili su priliku progovoriti, dvadeset i pet ih je pričalo o privatnim i javnim sferama i momentima koji su obilježili njihove živote, ali i jedno razdoblje hrvatske povijesti. Knjiga je pionirski pokušaj dokumentiranja životnih okolnosti pripadnika seksualnih manjina u vremenima prije suvremenog aktivizma, prije otvorene borbe za osnovna ljudska prava.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu