naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
ciganke lete u nebo

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (8)
"f" nacionale
Još od doba Severinina filmića, autoportreta Petra Vlahova ili razularenih MMS-ova Dinamovaca koji ovih dana "idu dalje", jasno je da smo nacija narajcana na fuk. Fuka i igara, propisao bi starorimski liječnik terapiju za zemlju koja vlastitu sjebanost liječi tuđom jeb-nesrećom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
zavodljivi lopud
arhiva
Iako je općeprihvaćena floskula da Jadran živi samo ljeti, a pogotovo umjetnički zamire već u ranu jesen, Marko se Sjekavica uvjerio da nitko nije otok, pa čak ni kad je riječ o otoku Lopudu.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
slaven i rob

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"To malo pijeska na dlanu"
Marinko Koščec
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Vlastita soba
femmeart.blogger.ba


pročitaj cijeli tekst
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom sed prolomio glasni smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska SF i porno spisateljica, autorica nagrađivanih priča te britka analitičarka kulturnih i ostalih  fenomena s naših prostora, ovih je dana nabasala  na simpatičnu ekipu u beogradskom javnom prijevozu. Poslala nam je pričicu, u epistolarnoj (e-mail, frendovskoj) formi, a nama se učinila vrijednom objavljivanja. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
film
pčelinje zubalo
U ZKM-ovu ciklusu europskog kazališta 23. studenoga gostuje praška skupina Farma u pećini s predstavom "Sclavi - emigrantova pjesma". Središnja figura predstave je iseljenik koji se iz Amerike u svoje rodno selo u Slovačkoj vraća kao stranac.
pročitaj cijeli tekst
Dodjelom nagrada završilo je dugometražno izdanje 18. Animafesta. Grand prix osvojio je "Azur i Asmar" Michela Ocelota, a nagradu publike "Pčelin film" Stevea Hicknera i Simona J. Smitha. Komediju koja je oduševila publiku, zbog scenarista, producenta i glavnoga pčelozborca otišla je pogledati i naša Mica Perić, intimno obožavateljica Jerryja Seinfelda. Konjsko zubalo u devedesetima ju je oduševljavalo, pa što se onda dogodilo da pčelinje zubalo nije ostavilo niti usporediv dojam?
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu