naslovnica
kolumne
forum
kontakt

kazalište
počinje svetvinčenat

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
skandal / kazalište
plavci priveli zelenog
arhiva
Iako je FAKI performans Greenmana uredno prijavio, ništa nije moglo razuvjeriti mlade policajce da na umjetniku istreniraju strogoću. A što je skrivio? Donosimo opis cijelog događaja i ekskluzivne fotografije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
restauracija hotela


"Srednji spol"
Jeffrey Eugenides
(Vuković & Runjić, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


skupina autora
velikaocekivanja.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
Eurokaz je i u 22. izdanju pokušao ponuditi kazališno propušteno (The Wooster Group), kazališno suštinski nekorišteno (temat o Gavelli), ali i kazališno spektakularno (predstave na rubu koncerta ili kao recimo prije dvije godine nogometne egzibicije u HNK). Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.
Deveti Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu dovodi isto toliko plesnih skupina. Od najveće festivalske zvijezde, francuske koreografkinje Martine Pasini i njezine sad već prilično dugovječne predstave "Sans", do mladog danskog cirkuskog kolektiva Cikaros i TinCanCompany koji će na Trgu pred Kaštelom Grimani predstaviti "Freaks".Ukoliko još niste odlučili koji od festivalskih dana noćnu ugodu potražiti u Svetvinčentu, čitajte dalje...
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst
Nakon lanjske audiovizualne intervencije na Korčuli, ovoljetni oOoze festival usidrit će se na plažama i terasama dubrovačkog hotela Belvedere. Tijekom mjesec dana razni će umjetnici okupirati ovaj nekad luksuzni hotel i podariti mu novi imidž.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu