naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
film
jan u sandale...
... Jan iz sandala. Nakon češkoga filmskog ciklusa u Tuškancu, na otvorenju novoga hrvatskoga filmskog festivala - Vukovar Film Festivala - pogledajte novi film Jirija Menzela "Služio sam engleskog kralja“. Prije nego što na Čehe naletite na moru, kopneno druženje predlaže Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
s placa na čipku

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Na tržištu bivših jugoslavenskih zemalja pojavio se novi regionalni magazin - REZ. Naš je urednik za sljedeći broj ovog izdavačkog projekta Inicijative mladih za ljudska prava otpetljao ogromno klupko laži koje se u hrvatskim kazalištima već duže vrijeme marljivo plete, na štetu kazališnih kritičara i posebno kazališne publike. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
Tek što joj je proslavljeni film "Plac" osvojio petnaestu nagradu (najnoviju nosi s rumunjskog aniMOTION festivala), prava je prilika da pogledate i njezine crteže - zidne intervencije. Čipkaste "Muštre" Ane Hušman u Galeriji 01 mogu se pogledati do 7. rujna.
kazalište
plešite čak i u snu
Pet srpanjskih dana, od 20.do 24., vrijeme je koje svakako treba rezervirati za odlazak u Svetvinčenat, nekim čudom dobro čuvanu tajnu unutrašnjosti Istre koja predivnu arhitekturu gradića koji je Brešanovu "Maršalu" glumio otok nastani nekim čudnim rasplesanim svatima kojima se više ni nona s kraja sela ne čudi. Festival plesa i neverbalnog kazališta saživi se sa stanovnicima ovoga kraja do te mjere da ničije noge ne ostaju pošteđene plesa - od najmanjih do onih života umornih, a prošle su godine u službenom programu čak i istarske krave dobile ulogu. Ovogodišnji Svetvinčenat dovodi jedanaest predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Izraela/Njemačke, Velike Britanije i Švicarske. Od capoeire do klaunerije, video eksperimenata do mime i baleta, suvremeni plesni izraz slavi se u Svetvinčentu do duboko u noć. Ne hodajte u snu, plešite!
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu