naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
šest sestara
Olga, Maša i Irina. Puta dva. "Tri sestre" koje će u HNK živjeti zbog srednjoškolaca koji ih vidjeti moraju i "Tri sestre" koje će u Studentskom centru živjeti zbog studenata koji ih vidjeti žele. Koje su se više približile smislu Čehovljeve drame?
pročitaj cijeli tekst
film
kinematografsko jajce
Odjavna rola "Karaule", desetog filma Rajka Grlića, može poslužiti kao zgodna ilustracija da je komunistička Jugoslavija ipak vjerovala u Uskrs. Evo je, nu, diže se koprodukcijski. Koje su i kakve implikacije ovog "pravog srastanja", analizira Boris Rašeta.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. travnja: Natječaj za izvedbene umjetnosti
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 26. travnja: Natječaj za dramske pisce
Deadline 30. travnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 10. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 11. svibnja: Natječaj za karikaturiste
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja) NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

skandal
ured se zabunio...
arhiva


"Glineni kolos"
Philippe Fusaro
(SysPrint, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Kazalište Žar ptica već šestu godinu organizira festival dječjeg kazališta. "Naj, naj, naj festival" otvorila je "Šala mala" Kazališta Virovitica, a uskrsne praznike najmlađima će do kraja uveseljavati još 11 hrvatskih kazališta. Ulaz na sve besplatan.
pročitaj cijeli tekst
Svatko ima pravo na pogrešku. Pa tako i Gradski ured za kulturu. Ime Tonija Gabrića pod projektom Zamirzine-a, kojem su odobrena sredstva za javne potrebe u ZG kulturi, našlo se, kažu, zabunom. Ured se brže-bolje ispričao. Zamirzine-u.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
počeo naj, naj, najNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Queer Zagreb dijele ulaznice za otvorenje festivala

predstava
Raimunda Hoghea
"Swan lake, 4 acts"

likovnost/moda
što rade kad ne nose revije?
Modeli koji će u subotu, 29. travnja, na reviji u TKZ-u nositi novu modnu kolekciju hrvatskog dizajnera Silvija Vujičića, u stvarnom su životu porno glumci koji u Njemačkoj žive od muško-muškog seksa pred objektivom kamere. Tako, nakon trenda po kojem su istočnoeuropske ljepotice krema suvremenih modnih pista, hrvatski dizajner možda začinje jednu posve novu perceptivnu eru u kojoj će zvijezde gay filmova imati što pokazati čak i kad su odjeveni. Konačno modna revija na kojoj se nitko neće pitati jesu li manekeni homoseksualci! Kupus.net predstavlja dvojicu fuckera njemačke produkcije Cazzo-Films koje će, u sklopu Queer festivala, moći vidjeti i zagrebačka publika.
pročitaj cijeli tekst
književnost / likovnost
hrvat će ilustrirati martelov bestseler
Tomislav Torjanac pobjednik je natječaja koji su u listopadu prošle godine raspisali britanski The Times i škotski nakladnik Canongate Books - upravo će njegove ilustracije krasiti novo, ilustrirano izdanje knjige "Pijev život" ("Life of Pi") Yanna Martela, osvajača Bookerove nagrade za 2003. godinu. Torjanac je pobijedio u međunarodnoj konkurenciji šestotinjak crtača. Yann Martel objašnjava da nije bilo lako izabrati 33-godišnjeg Hrvata: "Izabrati jednog pobjednika u natjecanju gdje ne postoji srebro ni bronca, pokazalo se teškim. Svih petnaestero finalista bili su izvrsni. To je kao da da ti kažu da u Nacionalnoj Galeriji izabereš samo jednu sliku." Ni Torjanac ne skriva oduševljenje: "Kad me nazvao Martel, mislio sam da sanjam. Oduševljen sam što ću ilustrirati ovu krasnu knjigu."