naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

skandal
kako smo popušili štiklu
Severinina maestralna pobjeda na Dori natjerala je bolji dio intelektualne "kreme" na zgražanje. Kupus.net staje u obranu heroine novog hrvatskog dadaizma i pokazuje zašto su nam njezinom štiklom zapravo svanuli - bolji dani.
pročitaj cijeli tekst
film
povraćajmo zajedno!

Kad smo čuli da su se na prvim projekcijama filma "Hostel" gledateljima dijelile vrećice za povraćanje, morali smo i sami provjeriti o kakvoj je to strahoti riječ. Izvješće o filmu podnosi Robert Kovačić. Koji je svoj ručak zadržao za sebe. U želucu.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. ožujka: Natječaj za skladatelje
Deadline 31. ožujka: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 2. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 5. travnja: Natječaj za kratke priče NOVO!!!
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe

kazalište
ručnik kao teritorij
arhiva


"Hej, Nostradamuse!"
Douglas Coupland
(Celeber, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Još samo ovaj vikend u zagrebačkoj galeriji Galženica može se pogledati "Mrtva priroda", izložba Marija Miškovića. Štafelajne slike i fotografije bilježe bizarnosti svakodnevice obilježene pop kulturom.
pročitaj cijeli tekst
Kažu da se dobre predstave istešu tek nakon premijere. Možda na "Plažu" treba skočiti baš sad, smatra Nataša Bodrožić koja je u Exitu odgledala "svojevrsnu stilsku vježbu". Što se događa kada se na plaži nađu oni koji se inače nikad ne bi sreli?


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
bizarno danas

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i
Celeber
poklanjaju vam

knjige Juliana Barnesa
"Stol od četrunovine" i "Povijest svijeta
u 10 i 1/2 poglavlja"

samohvala
relativno interesantna vijest
Kupus.net je osvojio Plaketu za Relativno Interesantnu Web Stranicu. Ovu relativno interesantnu nagradu dodjeljuje Akademija OSUP-a. Nagrada OSUP (Ovi su u pravu) dodjeljuje se izvrsnim dostignućima jednom godišnje, a egzistira u sklopu koncept-projekta New Morality ili Nova Moralnost. Nagrada Kupusu čiji rad, kaže Akademija, cijeni, simbolična je, ali jedina nagrada za web koju dodjeljuje. Koja je reklama dobila Plaketu Debilnosti, čime su se ovjenčala nagađanja o Janičinu proljevu i koje su ostale pozitivne i negativne nominacije i nagrade godine saznajte na osup.blog.hr.
književnost
anarhisti, pripremite se!
Dolazak proljeća i ove će godine obilježiti Anarhistički sajam knjiga. Glavni dio programa drugog ASK-a održat će se u bivšoj tiskari Borba na Cvjetnom trgu. Od 31. ožujka do 2. travnja tamo će se održavati sajam knjiga, novina i časopisa, radionica shopliftinga, predavanje i diskusija o psihijatriji iz anarhističke perspektive, predstavljanje anarhističkog izdavaštva i povijesti sajamske "zemlje partnera" - Češke, a predstavit će se i grčki Anarhistički crni križ. U galeriji Nova održat će se izložba anarhističkih plakata iz Španjolskog građanskog rata, te projekcije filmova o španjolskom anarhističkom pokretu. U Močvaru će tijekom ASK-a useliti talijanski hardcore punk band EU's Arse, šibenska Nula, regionalni Amok i britanski punk-reggae band P.A.I.N.