naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
deus ex machina xenophobica
Osvrt na strategiju izvedbenog okršaja "Bakhi" s "idajnicima" za novi broj Zareza donosi naš urednik. Jesu li autori i sami zaboravili na Gavellin postulat o centralizaciji odgovornosti kao motora kazališnog djelovanja, s kojim su okitili video tjeralicu na zagrebačkoj izvedbi?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (15)
kuja mi je u glavi
Naša kolumnistica dijeli spavaću sobu s jednom gospođom iz reklame. Šta sobu? Dijele isti krevet. Ona što Jozu zivka da će joj serija pa da brzo postavi antenu, i njoj viče cijele dane i noći, direkt u uho. Kako li je kuja samo tamo dospjela? I kako kuje uopće dospiju u naše glave?
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
plesom do banda


"Možeš malo glasnije?"
Renata Valentić
(Meandar, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Irena Luksic
irenaluksicstory.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
"Gyekenyes Band" nova je predstava Studia za suvremeni ples. U koreografiji Mirjane Preis, Ivana Miletić-Piškor, Dina Ekštajn, Branko Banković i Zoran Marković pokušavaju se priključiti jednom bandu.
skandal
nazovi m.m.d. radi zločina
likovnost
hrvatici foto trofej
Pravo na Grad i Zelena akcija još su jednom pružili otpor otimačini javnog prostora. Nakon Grada Zagreba, prvi put je kao dio organiziranog pothvata snažno apostrofirano i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Omotavši zgradu ministarstva žutom trakom s natpisom "Mjesto zločina", aktivisti su upozorili da Zagrebom vlada "esdepeovsko-hadezeovska građevinska klijentela", a institucije sustava služe kriminalnoj devastaciji. "Cvjetni trg" Hoto grupe i "Ban centar" IGH (gdje ministrica ima dosta dionica) spojene su posude, tvrde aktivisti - Grad izdaje dozvole za projekte, ministarstvo ih potvrđuje. Ovce pojedene, vukovi siti, rekli bismo.
Hrvatska autorica Ivana Milić osvojila je Trofej grada Zagreba na 32. Zagreb salonu, međunarodnoj izložbi fotogragije. Njezina fotografija "Ja nisam ja", ali i 150 drugih radova mogu se do 26. studenoga pogledati u Galeriji Kristofor Stanković u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici. Po pedeset fotografija dislocirano je iz metropole te se one mogu vidjeti u Karlovcu, Varaždinu, Splitu i Šibeniku. Grand Prix fotokluba Zagreb za svoju je kolekciju osvojio Slovenac Herman Čater.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu