naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
bog trenutka

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (7)
govno na maksimirskom...
Novi izmetni ispad Dinamova čelnika još se nije ni razvjetrio, a Jasmina je, kao dama koja drži do higijene, s kvačicom na nosu istresla očaj nad medijima kojima govnonosci, čak i kad ih etiketiraju, predstavljaju glavni materijal od kojeg žive, dišu i dakako - jedu.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
mikronarativi
arhiva
Oktobarski salon najveća je beogradska smotra suvremene likovne umjetnosti, a proteklih se godina transformirao i u jedno od vodećih regionalnih art događanja. Preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
haiku na platnu

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Nepoznati pjesnik
pjesmeomirni.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Jedan od najvećih i najutjecajnijih filmaša Ingmar Bergman ukazuje se do početka studenoga kroz filmski ciklus u zagrebačkom kinu Tuškanac. Švedski bog sudbonosnog filmskog trenutka, koji je prije srpanjske smrti režirao ukupno 62 filma, hrvatsku će publiku ovom prilikom častiti naslovima kao što su "Sedmi pečat", "Divlje jagode", "Krici i šaputanja" te drugim filmskim vrpcama koje su ostavile trag. Odlazak na Tuškanac preporučuje Mica Perić.
I hrvatski se plesači mogu pohvaliti da imaju svoju nagradu. Prva godišnja strukovna nagrada Udruge plesnih umjetnika Hrvatske dodijeljena je u sklopu osmog izdanja Platforme mladih koreografa, a prvim je nositeljem nagrade postala Eksperimentalna slobodna scena zbog realizacije projekata koji bitno pridonose strukturnom razvoju plesne scene u Hrvatskoj. Nagradu je primila Zrinka Užbinec, članica koordinatorskog tima EKS Scene, a uručila ju je ravnateljica UPUH-a Snježana Abramović.
"Portreti francuskih književnika" naziv je novopostavljene izložbe slika Franka Bušića u prostorijama splitske Alliance Française. Trideset i sedma samostalna Bušićeva izložba tematski se nastavlja na spajanje dviju velikih ljubavi ovog priznatog haiku pjesnika - književnosti i slikarstva.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
plesači dobili nagradu

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu