naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
oprez! umjetnik na putu

 

kazalište
s dubrovačke strane
Predstava "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića briljantni je uradak koji vraća vjeru u domaće kazalište. Izabrana za Dubrovačke ljetne igre, trebala bi biti model i za buduće festivalske koncepcije, ako već nije moguće imati učestaliju vlastitu produkciju te kvalitete.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
slovenski sumrak

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lijepi i prokleti"
Damir Radić
(NCL Media Grupa, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Otprilike isto
otprilike.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Zagrebačke ulice i trgovi dobile su novi prometni znak. Trg bana Jelačića, Preradovićev trg i Tkalčićeva ulica ove jeseni postaju svojevrsni performerski trokut - mjesta konstantne kulturne proizvodnje na otvorenom. Samo u rujnu na ovim će se lokacijama u večernjim satima izvesti čak 56 predstava. Ovaj nefestivalski koncept koji računa Zagreb učiniti gradom uličnog teatra osmislila je Mala performerska scena, a podržali brojni umjetnici s područja plesa, kazališta, cirkusa i drugih interdisciplinarnih formi. Zbog njihova ogromnog entuzijazma, a potom i simbolične financijske potpore Ureda za kulturu, 10. rujna zagrebačke ulice su dobile novo lice - performersko.
kazalište
bon (ap)petit
Nakon mađarskog kabarea "Blackland" pod redateljskom palicom Arpada Schillinga, publici Festivala svjetskog kazališta predstavlja se još jedna hrvatska susjeda - slovenska je "majstorska" titula pripala Diegu de Brei i "Sumraku bogova".
Dok se u Zagrebu zahuktava Festival svjetskog kazališta (ove godine sa šest predstava razvučenih na petnaest dana), mi se prisjećamo nedavno završenog festivala koji si je u naziv nadjenuo puno skromnije epitete. Dubrovački Le Petit Festival du Théâtre trajao je tri puta kraće, a Marko Sjekavica već sada zna da je donio tri puta više od onog što bi se očekivalo od jednog petit festivala. Što je donijela nostalgična dama s pticama?
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu