naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
uživao sam u govnu
Dubrovački gospari više vole klasiku. Ali Marko Sjekavica objašnjava zašto ga je fasciniralo jedno govno, kakav je osjećaj razgovarati s govnom koje je upravo izišlo iz zahodske školjke, zašto je pljeskao govnu i uživao u njemu.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (2)
zob s okusom ćevapa
Dok pošten svijet doma pije jutarnju kavicu, a odmah potom trči na jutarnju kakicu, Jasmina Trifunović već u teretani svojom težinom muči jadne strojeve koji se imaju nesreću zvati steperi. Otkad je srela starog prijatelja, može potegnuti kao konj.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. kolovoza: Natječaj za roman
Deadline 15. kolovoza: Natječaj za projekte (FONA)
Deadline 20. kolovoza: Natječaj za predstave NOVO!!!
Deadline 22. kolovoza: Natječaj za keramičare NOVO!!!
Deadline 31. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za dramski tekst NOVO!!!
Deadline 31. listopada: Natječaj za kratku priču

kazalište / osvrt
nacija u kurcu
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Damir Steinfl:
"Promiskuitet"
4.7.2005.-10.7.2005.

Eugen Borkovsky jedan je od troje hrvatskih umjetnika koji su sudjelovali na upravo završenom Art Festivalu u francuskom Bacillyju. Zajedno s kolegama Milanom i Slavicom Marin, predstavio se manjom izložbenom prezentacijom.

pročitaj cijeli tekst
Pred Zahtilin oltar nije kleknula samo Xena, već i cijela ergela onih koji navodno ni pred čim ne bi pokleknuli. Otkud ta fascinantna opsjednutost društvenih kritičara kurcem, kroz osvrt na cjelokupni 19. Eurokaz, pita se Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
troje u francuskoj

glazba
daleko je srebrenica

Trebalo joj je malo da pribere dojmove, ali niste valjda mislili da i ove godine nismo na EXIT poslali Natašu Bodrožić. Najveći glazbeni festival u ovom zabačenom dijelu svijeta u blato Novoga Sada dovukao je 140 tisuća ljudi. Iako se cijela Srbija pokušava suočiti sa srebreničkim masakrom i ratnom istinom uopće i iako je EXIT uvijek prednjačio u proklamiranju i promoviranju napredne misli, prijetnje bombama odgovorile su organizatore od minute šutnje za žrtve. I zato - bilo je glasno i bučno. Nitko se nije žalio.
likovnost
hrvatski crtež u guangzhou

Edo Murtić jedan je od šezdesetero hrvatskih likovnih umjetnika čijih 120 crteža izbornik Tonko Maroević i Ministarstvo kulture proteklih dana izlažu kineskoj publici. Nakon Pekinga i Šangaja došlo je vrijeme i za Guangzho, glavni grad pokrajine Guangdong. Panoramska izložba najboljih hrvatskih suvremenika i majstora crteža bila je izložena u Muzeju umjetnosti Provincije Guangdong.

pročitaj cijeli tekst