naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
ffrikovi su opet u gradu

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
ci-ci-ci-cipelići
Koju marketinšku strategiju odabrati? Predstava Male scene "Zabranjeno za mlađe od 16" dočekana je đonom od strane jednih dnevnih novina koje su sablaznile "lezbijske scene". A Vitomiri Lončar više bi odgovaralo da je predstava dočekana cijelom cipelom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
umjetnički seizmograf
arhiva
Na ovogodišnju Documentu, važnu izložbu suvremene umjetnosti, u njemački Kassel s hrvatskom će putovnicom otputovati Sanja Iveković i Mladen Stilinović. Bukirajte i vi svoj let, preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)likovnost
art s tuđih zidova

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Povjesničarka"
Elizabeth Kostova
(Algoritam, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


likovnost
recitacija za mrtvace
pročitaj cijeli tekst
Dana 18. svibnja zadnja je mogućnost razgledanja izložbe "Privatna zbirka" Ane Lozice. Nakon Galerije SC, izloženi predmeti vraćaju se u domove svojih stvarnih vlasnika, Aninih prijatelja.
Dok se europske nacije veselo drže za rukice nasred Helsinkija, slaveći što nas eto pjesma može ujediniti, glavni je finski grad istodobno domaćin suvremenoga umjetničkog presjeka sa susjednoga kontinenta. Daleko od hodajućih Lordi zombija, u mrtvačnicama Tajlanda Araya Rasdjarmrearnsook čita knjige umrlima koje su obitelj i prijatelji napustili. Ovaj kontroverzni videorad koji razotkriva kulturološki posve drukčije poimanje smrti samo je jedan od aduta izložbe "Vjetar s Istoka". U Kiasmi je bio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
U znaku četvorke, novo izdanje Festivala frankofonoga internacionalnog kazališta od 18. do 21. svibnja u Zagreb dovodi četiri inozemna gostovanja s četiri kontinenta. U program četvrtog FFRIK!-a uvršteni su tako Boyokani Company iz Konga s predstavom "Prekinuti valcer", redatelja  Huguesa Sergea Limbvanija (kojeg, kažu organizatori iz Društva REZ, francuski tisak uspoređuje s Peterom Brookom), Compagnie Théâtre Alibi s Korzike s predstavom "Noževi u kokošima", kanadski Temps-Danse s "Naša majka, Zemlja"... Obun Gessha iz Japana izvest će međunarodnu premijeru predstave "Violinistica i duh stolca", koja spaja suvremeni ples, video i cirkus. Hrvatske boje u frankofonom svijetu kazališta brani REZ-ova praizvedba "Marlene" u režiji Ive Srnec.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu