naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
prvoborci, u stroj!

 

film
dezorijentirani kompas
Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
pročitaj cijeli tekst
mikser
lepljivi anđeo u space sh...
Ona je lijepa. I ljepljiva. Smrdi po ljepilu. Projektira frke u glavi. Ljepljiva je na još nekoliko načina. Zatreptale pesnice lako se zalijepe za njezino muško-žensko lice. Biljana Kosmogina za nju se lijepi kao za najbolju prijateljicu. A Pamela čak ne pamti da joj je periku donirala upravo ona.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
arhiva
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Ako nismo velikani pa da nas, važne, zajednica ukopa o svom trošku, ostaje - posmrtna pripomoć.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
i njih je strah


"Nesanica"
Marina Šur Puhlovski
(Profil, Zagreb, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Sinke
pisacuspon.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
kazalište
ogoljeni idu u svijet
Igra/predstava "Ne boj se, i mene je strah!" novi je koreografski rad Ksenije Zec. Dražen Šivak i Larisa Lipovac, sami na sceni, jedan s drugim, jedan u drugome i - bez puno priče. Premijera je u ZKM-u 24. travnja.
Dok se i dalje broje dani do svečanog i jednako science-fiction otvorenja Plesnog centra, hrvatska plesna scena ne sjedi skrštenih ruku. Tri izvedbe uspješnice Zagrebačkog plesnog ansambla "Ogoljeno/Stripped" igraju u Zagrebačkom kazalištu mladih 7., 8. i 9. svibnja, a potom kreću na svjetsku turneju. Srbija (Festival koreografskih minijatura), Italija (Trieste per la danza i Mittelfest), Izrael (Karmiel Dance Festival), Korea (Sidance), BiH (MESS)...
Uoči svog desetog izdanja, koje se ove godine održava od 28. srpnja do 1. kolovoza, Motovun Film Festival odaje počast svima koji su se godinama zdušno borili na njegovim prvim linijama fronte. Motovun će Prvoborcima dodijeliti posebno priznanje za zasluge - Spomenicu '99, koja za sobom nosi i brojne filmobraniteljske beneficije. Otvaranjem registra braniteljima se obećaje poseban tretman, ali ni ostalima ove godine ne bi trebalo biti lošije.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu