naslovnica
kolumne
kontakt

 

film
ziher torta
"Tko želi biti Oskarovac?" poznata je televizijska igra koja svake godine uz male ekrane prikuje milijune ljudi. Točan odgovor već i vrapci na grani pijevaju - postalo je to opće mjesto kompromisa i socijalno-političkih poruka. Film? Pa tko se još sjeća "Trainspottinga" Dannyja Boylea?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
dlakavi raf


"Bijeg od budućnosti"
Darko Lukić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Mare
kuharica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
ministrovi veliki i mali
likovnost
anatom opreza
Dugo se čekalo na objavu rezultata potpora javnih potreba u kulturi RH na području tzv. novomedijskih kultura. I kad se Ministarstvo konačno udostojilo iste objaviti, pokazalo je više nego otvoreno sramotan stav da je cijeli taj sektor zapravo "javno nepotreban". Umjesto lanjskih 5,6 milijuna, ovom je sektoru mahom nezavisnih kulturnih radnika dodijeljeno bijednih 4,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 25 posto. Oni milijunima ionako bogatiji sektori kao što su kazalište, muzeji, glazba ili časopisi rezani su za 5 do 9 posto, čime su tzv. novi mediji očito odabrani kao "najlakše" žrtveno janje "krize". Ministre, baš ste na pravima našli štedjeti!
Od 29. ožujka do 4. travnja u zagrebačkom kinu Grič odvija se osma Revija amaterskog filma, kažu - dlakavija nego ikad. Cijeli u znaku odrastanja i sazrijevanja, RAF će prikazati 175 amaterskih filmova iz Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije i Makedonije. Ponovno nema selekcije i ponovno sudi samo publika.
"Anatomije opreza" naziv je izložbe Zlatana Vehabovića koja se do 25. ožujka može pogledati u Galeriji Bačva HDLU-a. Šest radova nastalo je u posljednjih godinu i pol dana, i sve prožima moment katastrofe ili potpunog kolapsa "koji visi kao Demoklov mač nad protagonistima" (citat umjetnika). Odlazak na izložbu preporučuje Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu