naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser / skandal
srce u sex shopu

 

kazalište
cirkus za razmišljanje
Suvremeni cirkus nije jednodimenzionalna parada fizičke spretnosti i nespretnosti. Predstavivši autore koji kritički oštro, čak i politički, promišljaju svijet u kojem živimo, Festival novog cirkusa je pokazao da cirkus ne postoji kao terapija "van svijeta", već da ga se isti itekako tiče.
pročitaj cijeli tekst
mikser
ciganke lete u nebo
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom se prolomio smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska spisateljica, nabasala je  na simpatičnu ekipu u javnom prijevozu i poslala nam pričicu. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (9)
krave na putu
arhiva
Život je opasna stvar. Iz šumarka doleti metak i - cak. Jasmina Trifunović s pravom se zapitala zašto Utrinama ne trebaju kvartovski policajci. U idiličnoj atmosferi upravo ju kordon krava štiti od potencijalne kiše metaka.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
whw u istanbulu

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Nestali ljudi"
Ljiljana Filipović
(Profil, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Kamović
kamovic.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Sigurno ste se kao mali smijali klaunu koji je u cirkusu pao na guzicu. Možda su vas nasmijavale i liječničke dijagnoze pred smrt Franje Tuđmana. Kod Anđele Bešlić puknuli ste od smijeha, a vatrogasaca na Kornatima i danas se rado sjetite. E, Nova TV zna što vas zanima. Čovjeka je srce izdalo u sexy shopu. Infarkt je ispraćen smijehom, čime novinari Siniše Svilana dokazuju kako za njih nijedna vijest nije precrna. Nasmijmo se zajedno!
skandal
močvara leti van?
pročitaj cijeli tekst
Kustoski kolektiv "Što, kako i za koga / WHW" (Ivet Ćurlin, Ana Dević, Nataša Ilić i Sabina Sabolović) izabran je za kustosa 11. Istanbulskog bijenala. Jedan je to od najvećih uspjeha hrvatskih kustosa.
Završenom analizom Povjerenstva za korištenje prostora u vlasništvu Grada Zagreba ponovno je aktualizirano pitanje Močvare. Izvršenjem očevida utvrđeno je kako više od četvrtine udruga prostore koristi kršeći ugovore, a među njima se nalazi i prisavski klub koji je tako osvanuo i na listi za deložaciju. Povjerenstvo je utvrdilo da osnivač Močvare, Udruga za razvoj kulture, javnim nastupima predstavlja djelatnost neprofitne udruge u kulturi, a u naravi posluje putem trgovačkog društva Močvara d.o.o. Kako se time krši ugovor, a istodobno je prostor, bez javnog natječaja, iznajmljen i tvrtki Core Media (producent za Novu TV), Poglavarstvu je predložena deložacija.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu