naslovnica
kolumne
forum
kontakt

skandal
zabranjeno pišanje

Pišonja i Žuga su dva vjerna druga. Prošlog su se tjedna nešto porječkali. Ovaj bi da ga se snima, onaj bi da ga se ne plaši. O Šeksu i Galiću iz vremena kad su mislili dijametralno drukčije...

 

film
bush i bushlji

Točno na treću obljetnicu rušenja njujorških "blizanaca", u hrvatska kina stiže kontroverzni dokumentarni film Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11". Glavni glumac: hladnokrvan, nonšalantan ili jednostavnije - glup. Za zvijezdu dovoljno.

pročitaj cijeli tekst
seks i gad (7), kolumna velikog pere
šator u gaćicama
"Iživciran možda sporom vožnjom, jednom je rukom držao volan, a drugom umjesto po upravljaču lutao po izvađenom komadu. Masturbacija usred bijela dana, usred glavnoga grada, stvarno je jedan psihološki zanimljiv, čak rajcav prizor."
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. rujna: Natječaj za operne pjevače
Deadline 20. rujna: Natječaj za 12. Biennale mladih umjetnika Europe i Mediterana
Deadline 25. rujna: Natječaj za film u jednom kadru (One Take FF)
Deadline 1. listopada: Natječaj za kratku priču i esej
Deadline 4. listopada: Natječaj za ilustratore
Deadline 4. listopada: Natječaj za strip
Deadline 11. listopada: Natječaj za likovne umjetnike NOVO!!!
Deadline 31. listopada: Natječaj za stipendije (razna umjetnička područja)
Deadline 31. listopada: Natječaj za kratku priču
Deadline 17. studenoga: Natječaj za mlade glazbenike
Deadline 30. studenoga: Natječaj za kratku priču (Žene)
Deadline cijele godine: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 15. siječnja: Natječaj za kratku SF & F priču NOVO!!!

likovnost
kulikova golotinja
arhiva

Video-rad mase golih tjelesa i fotomontaže prepariranih životinja te seksualne igre muškarca i žene, djela su Zagrebu znanog Olega Kulika koji u sklopu suvremene ruske izložbe "Sustav koordinata" izlaže na Zagrebačkom velesajmu do 3. listopada.
pročitaj cijeli tekst


"Barrayar"
Lois McMaster Bujold
(Algoritam 2004.)


"Dubioza Kolektiv"
Dubioza Kolektiv
(Gramofon 2004.)film
mačkina šetnja
Film "Pasticat" Simona Bogojevića-Naratha (produkcija Kenges) osvojio je nagradu za "Best computer film" na LIAF-u (Londonski međunarodni festival animacije). Film o uzbudljivoj šetnji gradom osvojio je i londonsku publiku, što je dodatni razlog za zadovoljstvo Simonu, kao i kolegama Borisu Goreti i Saši Budimiru koji su zajednički kreirali ovaj film u 3D animaciji. Autor glazbe i zvuka je Hrvoje Štefotić.
in memoriam
obitelj obitelji
Aquariusova noć petkom ovaj put ugošćuje koncert pod nazivom "A Tribute To Flor Killah". Grafiteri, DJ-i, pjevači i plesači prisjetit će se Gorana Kolareka, jednog od najvećih hrvatskih breakdancera koji je poginuo u prometnoj nesreći 8. kolovoza. Na koncertu, čiji kompletni prihod odlazi Goranovoj obitelji, nastupaju Bolesna Braća, Edo Maajka, Ivana Kindl, Divas, General Woo, Nered, Stoka, Elemental, XL, Target, break grupe Megablast, Feel Da Panic, Mystical Skillz, Sinovi Oktogona, Roots of The Future, Hot Wired The Car, graffiti crew YCP, DJ-i Pimp, Chill, Oli Dobolli, Frx, Bizzo, Carlito i Phat Phillie. Goran Kolarek bio je jedan od prvaka hrvatske hip hop scene i višestruki prvak na breakdance natjecanjima.