naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
film
jan u sandale...
... Jan iz sandala. Nakon češkoga filmskog ciklusa u Tuškancu, na otvorenju novoga hrvatskoga filmskog festivala - Vukovar Film Festivala - pogledajte novi film Jirija Menzela "Služio sam engleskog kralja“. Prije nego što na Čehe naletite na moru, kopneno druženje predlaže Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
strip na brzaka

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Na tržištu bivših jugoslavenskih zemalja pojavio se novi regionalni magazin - REZ. Naš je urednik za sljedeći broj ovog izdavačkog projekta Inicijative mladih za ljudska prava otpetljao ogromno klupko laži koje se u hrvatskim kazalištima već duže vrijeme marljivo plete, na štetu kazališnih kritičara i posebno kazališne publike. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
Nije nam baš običaj usmjeravati vas na druge web stranice, ali emisijaemocija.com zaista je šarmantna stranica još šarmantnije strip družine. Rascrtana četvorka upravo promovira najnoviji brend na hrvatskom strip tržištu - brzu i kratku strip formu "quickie".
film
amyina lubanja
Veronikina lubanja više nije samo Veronikina, već i Amyina. Upravo u ruke švedske redateljice Amy Neil otišla je glavna nagrada za najbolji film na petom Tabor Film Festivalu. Njezino "Topljenje leda" prepoznato je u oštroj konkurenciji od 49 međunarodnih naslova. Među domaćom jedanaestoricom žiri je najviše impresionirao "Levijatan" Simona Bogojevića Naratha. Doviđenja dogodine, na staroj lokaciji - u dvorcu Veliki Tabor!
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu