naslovnica
kolumne
forum
kontakt

glazba
razmekšane stolice dječaka

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
kazalište
proljeće je, a u itd-u nemir
Kazalište Studentskog centra nastavlja s dokazivanjem svojih produkcijskih ambicija. Kreativni nemir u ITD-u ponukao je i istraživački nemir Marka Sjekavice koji je, prije nego što je napisao osvrt, odlučio pogledati barem nisku ITD-ovih predstava.
pročitaj cijeli tekst
skandal / kazalište
plavci priveli zelenog
arhiva
Iako je FAKI performans Greenmana uredno prijavio, ništa nije moglo razuvjeriti mlade policajce da na umjetniku istreniraju strogoću. A što je skrivio? Donosimo opis cijelog događaja i ekskluzivne fotografije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
komikaze na cracku


"U tvom zagrljaju (...) "
Krešimir Pintarić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


skupina autora
velikaocekivanja.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko. Vicevi o priglupim nositeljicama plavih vlasi mogu nasmijavati muškarce i uznemiravati feministice, ali Jasmina Trifunović otišla je na samo vrelo priče - kako takve urbane legende i stereotipi uopće mogu nastati? Možda je stvarno plavuša inicirala prvi vic?
Agilni domaći strip kolektiv Komikaze pozvan je na vodeći europski underground festival stripa, talijanski The Crack Panther. Anna Ehrlemark i Ivana Armanini predstavit će se izložbom i projekcijom.
pročitaj cijeli tekst
Nogometna groznica uvijek je vrijeme lansiranja popularnih navijačkih melodija, zastavica za automobile i slične nogometne rekvizite kakvu obično rado plasiraju masmediji. Ni splitsko-zagrebački kolektiv Dječaci nije mogao odoljeti prigodi. Njihov novi singl zove se "Meko sranje" i izravna je posljedica osjećaja koji definiraju kao "proljev od nogometa". Trojka, naime, diže svoj glas protiv ljetne žege, djevojaka zatvorenih za nova iskustva, komercijalnog reggaea i europskog nogometnog prvenstva na kojem Hrvatska nije prvak. "Meko sranje“ je ljetna igra za jesenju dramu koju spremaju izlaskom svog debitantskog albuma - "Drama“.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu