naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
hrvatski animacijski uzlet

 

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
kazalište
proljeće je, a u itd-u nemir
Kazalište Studentskog centra nastavlja s dokazivanjem svojih produkcijskih ambicija. Kreativni nemir u ITD-u ponukao je i istraživački nemir Marka Sjekavice koji je, prije nego što je napisao osvrt, odlučio pogledati barem nisku ITD-ovih predstava.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
arhiva
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Ako nismo velikani pa da nas, važne, zajednica ukopa o svom trošku, ostaje - posmrtna pripomoć.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
debela stoti put


"Sjajna svjetla, velegrad"
Jay McInerney
(Fraktura, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Scorpy
jezicnisavjetnik.mojblog.hr


pročitaj cijeli tekst
film
preko veze do pogreba
Svaki dan na poslu je grozan. Onaj prvi je najgori. Pamtite ga Vi, nekad ga pamte i drugi... I za posao kod vlastitog tetka trebate vezu? Što to govori o vama?... Tako počinje intrigantna najava kratkog filma "Reciklus" redatelja/scenarista Antonia Gabelića i producenta Martina Birača, poznatih po prošlogodišnjoj canneskoj avanturi s filmom "Letter from Croatia - Travelling". Radnja "Reciklusa" prati prvi radni dan mladog djelatnika pogrebnog poduzeća kojeg tetak preko volje zapošljava na nagovor ostatka familije.
Kratkometražno izdanje 18. Animafesta, svjetskog festivala animiranog filma održat će se od 31. svibnja do 5. lipnja u rijetkim zagrebačkim kinima koja nisu pojeli multipleksi - Europa, Central i Grič, te Otvorenom kinu Gliptoteka. Na festival stiže više od 500 filmova sa svih kontinenata, a u natjecateljskom se programu nalazi čak pet filmova hrvatskih autora (Simon Bogojević Narath, Veljko Popović, Bruno Razum, Matija Pisačić i Tomislav Findrik). Organizatori su najavili i bogat prateći program iz kojeg svkako treba izdvojiti selekciju afričkog filma.
Nakon ovotjednih gostovanja u Puli i Novigradu, predstava "Debela" u kreaciji Male scene, a prema hit romanu Silvije Šesto Stipaničić, nakon samo tri mjeseca izvedbi približava se stotom izlasku pred publiku.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu