naslovnica
kolumne
kontakt

 

film
ljudi s velikim č
U inat tezi da multipleksima antipod može biti samo antipleks, onaj kaptolski, koji se Movieplex zove, pokušava (bar katkad) graditi odmak od standardno bljutavog komercijalnog kino repertoara. "Valcer s Bashirom" odgledala je i naša filmska Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
plavi jahači, žute krave
arhiva
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
obrasci po repi


"Ljubim tvoje usne tisuću puta"
razni autori
(Planetopija, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Kojotica
kojotica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz chicaga
kazalište / film
škripultura promjene
Postoje stereotipne razglednice iz Chicaga, kao što je, primjerice, ova naslovna fotografija. Svako mjesto koje želi biti "svjetsko" ima takvu turističku aureolu. Doći u Chicago, a ne dotaknuti Cloud Gate, prošetati barcelonskom La Ramblom, a ne popiti s izvora, sletjeti u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj - to su oni tipični turistički grijesi. No, ako želite ponijeti kući sliku samo svog Chicaga, Nataša Bodrožić nudi mogući putokaz - vrzmanje po "etničkim kvartovima" i otkrivanje malih art znakova.
pročitaj cijeli tekst
Sve etabliranije Dječje kazalište Dubrava 26. veljače postavlja novu premijeru - prema motivima narodne pripovjetke "Čudnovata repa", predstavu "Povuci-potegni" režirao je Mario Kovač. U neverbalnoj inscenaciji koja ruši obrasce svađanja, a potiče vrijednost suradnje, glume Sanja Sumrak, Ranko Stojić i Dina Đuka.
Filmsko-mimska večer Škripultura novi je projekt SC-ove Kulture promjene i kućnog teatra Škripzikl (dolazi od "škripanje" + "mjuzikl"). Riječ je grotesknoj pantomimi koja predstavlja priče posvećene vodvilju i nijemim filmovima s početka 20. stoljeća, ali i nadrealizmu, znanstvenoj fantastici te crnom humoru. Crno-bijela večer bit će začinjena nijemim kratkim filmovima i nenijemim glazbenim spotovima, a planirana je jednom na mjesec.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu