naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

književnost
mačke osvojile...
... Goranovo proljeće! Kupus.net ekskluzivno objavljuje ime ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Goran za mlade pjesnike"; ali i njegove dvije pjesme. Talentirani stihotvorac rodom je iz Bjelovara i fasciniran je mačkama.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (4)
ma kakva erin brokovich?

Naša lijena kolumnistica udostojila se napisati novu kolumnu. Ne iz radne navike, već zato da se pohvali kako je postala međunarodna zvijezda o kojoj su pisale brojne press agencije. Jasmina Trifunović na jednoj je njemačkoj blagajni izvojevala kusur, na svoj osobeni način.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. veljače: Natječaj za izdavanje knjiga
Deadline 28. veljače: Natječaj HAZU-a
Deadline 1. ožujka: Natječaj za autoportrete
Deadline 1. ožujka: Natječaj za koreografe
Deadline 1. ožujka: Natječaj za predstave
Deadline 15. ožujka: Natječaj za donacije NOVO!!!
Deadline 15. ožujka: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave NOVO!!!

kazalište
i u liftu se može izgubiti
arhiva


"Misli..."
David Lodge
(Vuković&Runjić, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Dvadeset i šest kolor fotografija Ivane Šunjić Porte mogu se do kraja veljače pogledati u Foto klubu Split. Izložba "Attimi di colore" već je dvaput predstavljena u Italiji, a fokusira se na snagu detalja, bio to firentinski zvonik ili jaja i povrće.
pročitaj cijeli tekst
Iako je Larisa Lipovac na svečani dan premijere "Lifta" domjenkom zapravo slavila i vlastiti rođendan, pri izboru između dviju predstava (druga je "Sjeme" Tamare Curić) čestitke je ipak zaradila "manja" slavljenica, drži Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
detalji u koloru

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Bulaja
poklanjaju vam CD-ove

Alisa i Vivaldijeva "Četiri godišnja doba",
Orašar, Priče iz davnine - prvi dio

film
čuvari ovaca u ormaru
Rančer i rodeo kauboj, spojeni na poslu čuvanja ovaca, spojit će i mnogo više od honorarnog ljetnog poslića 1963. godine. Njihova tinjajuća ljubav eksplodirat će u navalama strasti, a pratit će ih godinama i obilježiti živote. Novi film Anga Leeja emotivni je vrhunac njegove karijere, a poosvajao je već gomilu nagrada. Boyd Van Hoeij (Europeanfilms.net) nazvao je "Brokeback Mountain" "najboljim filmom Anga Leeja". Owen Gleiberman (Entertainment Weekly) o filmu kaže: "Veliki hollywoodski emotivac s centralnim patosom, a opet i moderni vestern koji se polako pretvara u tihu revolucionarnu ljubavnu priču." Ni Kupusova Ivana Perić nije bila manje darežljiva.
pročitaj cijeli tekst
performans
novi tabloid na hrvatskom tržištu!
Inspirirana bujanjem tabloida i proporcionalnim bujanjem osoba koje isti ti tabloidi proglašavaju "poznatima", umjetnica Ana Lozica u Galeriji VN promovirala je prvi broje revije o - sebi. Ona je ujedno i djevojka s naslovnice, a novi tabloid "za žene i muškarce" odmah upada u oči - zove se Jebeno! "Biti dio tabloida san je svake prosječne žene u zapadnom svijetu", tvrdi umjetnica koja je za potrebe specijalnog izdanja koristila originalne tekstove iz požutjelog tiska i vlastite fotografije iz nešto manje požutjelih obiteljskih albuma. Ispravno detektiravši programirane recepture tabloida (vjenčanje, trudnoća, glamur), Lozica na fotografijama "jede", "hoda po ulici" ili "priča na mobitel", sve što je potrebno raditi u Bogovićevoj da bi vas "paparazzo" proglasio zvijezdom.