naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
cirkusi lete u nebo
Drugi Festival novog cirkusa u šest je dana komprimirao najbolje od europskoga novoga cirkusa - 3000 ljudi pohrlilo je konzumirati ovu manifestaciju. Dojmove s drugog FNC-a riječju prenosi Robert Kovačić, a slikom Goran Šarić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. prosinca: Natječaj za predstave NOVO!!!

mikser
ima li srba u svemiru?
arhiva


"Dnevnik besposličara"
Radenko Vadanjel
(Profil, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Hrvatski Apoksiomen u palači Medici Riccardi u Firenzi izložen je talijanskoj publici još do kraja siječnja. "L'Atleta della Croazia" brončani je kip iz četvrtoga stoljeća prije Krista, a pronađen je 1999. u podmorju akvatorija Vele Orjule nedaleko od Lošinja. Rad vrhunskog majstora iz Lizipove škole restauriran je u Hrvatskom restauratorskom zavodu u suradnji hrvatskih i talijanskih stručnjaka.

pročitaj cijeli tekst
Baš kao što se Zemlja nekoć aktivno pitala ima li života na Mjesecu, tako danas hrvatski NASA mentalni sklop razmišlja ima li uopće života s one strane Drine. Dokad će Srbi biti s Venere, a Hrvati s Marsa?


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
atleta u siječnju

mikser
papićev muzej i pljus
Nataša Bodrožić upoznala je Biljanu Cosmoginu prije tri godine, kad je pobijedila na natječaju za queer priče. Danas je svaki odlazak Kupusove novinarke u Beograd obojen pojavom tamošnje queer kraljice, mirisom cimeta u piti od jabuka i čaja od karamele, te najnevjerojatnijim pričama koje su vjerojatne samo u Beogradu. Ali likovi iz njezinih priča su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju.
pročitaj cijeli tekst
mikser
skidanje kazališne scene
Iako je proteklu godinu obilježilo gašenje vodećeg virtualnog susretišta kazališne scene - Teatra.hr, lako korištenje blogerskih alata i nepokorivi kritičarski duh i dalje rezultira koprcanjem u učmalo zabetoniranoj situaciji loših predstava, lijene scene ili nesmjenjivih ravnatelja kazališta. Jedan od svježih podražaja u tom smislu je i web stranica izakulisa.com čiji autor pod pseudonimom kritik "ogoljuje hrvatsku kazališnu scenu". Prvoj je uglađenu toaletu odlučio skinuti Dubravki Vrgoč, ravnateljici Zagrebačkog kazališta mladih. Osim njezina recenzentskog teksta u Vjesniku, gdje je ustvrdila kako se u svjetskome kazalištu protekle godine nije dogodilo bogznašto značajno, autor je analizirao i revne posjete ZKM-ove prve dame Ministarstvu kulture, kao i njezino samoustoličenje na čelu ukradenoga Festivala svjetskog kazališta.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu