naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
film
klasici video umjetnosti
Nataša Bodrožić donosi priču o video-umjetnosti, izložbi video-radova iz poznate kolekcije Pierrea Hubera, nažalost ne kod nas. Ovdje se, doduše, ne radi o eksperimentalnom videu, već radovima koji se mogu označiti klasicima video umjetnosti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 16. listopada: Natječaj za strip
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe

Deadline 20. listopada: Natječaj za idejno rješenje NOVO!!!

film
almodovar se vratio
arhiva


"Metastaze"
Alen Bović
(Konzor, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U porečkoj Galeriji Zuccato do 19. listopada može se pogledati izložba "Angažirani plakat u Hrvatskoj 1945. – 2005.". Izložba je preuzeta iz MMSU-a u Rijeci, a predstavlja formu koja je služila "kao oruđe rata i ideologije, ali i zavođenja".
pročitaj cijeli tekst
Novi film Pedra Almodovara zove se "Volver" ("Vraćam se") i obilježen je neobičnom toplinom povratka. Ženski film, film bez muškaraca, otišla je pogledati Nataša Bodrožić, kao preventivu jesenske melankolije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
zavodi i zavađuje

kazalište
dekapitirane žene
Societas Raffaello Sanzio jedna je od skupina eurokazovskog kruga, čest zagrebački gost. Da bismo prekratili ipak dugotrajne stanke, dok se iščekuju povratci ove talijanske skupine hrvatskoj metropoli, Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz, kako bi na Steirischer Herbst festivalu pogledala novu produkciju kultne kazališne skupine. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
graz s onu stranu...
Dobova, Krško, Sevnica, Celje, Pragersko, Maribor, granica, Spiefeld-Strass, Leibnitz, Graz. Cilj: Steirischer Herbst, gradski jesenski festival. Osim festivalskih zastava, malo je toga ukazivalo da se u Grazu održava tako velik događaj. Osim gledanja kazališnih predstava, htjeli smo provjeriti što se događa i u sferi likovne umjetnosti, uz lajtmotiv - kontrola, suradnja, sudjelovanje i "open sources". Izvještaj podnosi Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu