naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
performerska jesen

 

kazalište
vidra, međed i transvestiti
Kao svojevrsna uvertira u petstotu godišnjicu rođenja velikoga hrvatskog komediografa Marina Držića Vidre, održana je radionica studenata zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti koji su pod vodstvom gospara Joška Juvančića uprizorili predstavu "Dum Marinu u pohode".
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima
U hrvatskom se teatru već duže vrijeme marljivo plete ogromno klupko laži. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Teatar Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

književnost
podebljajte budžet

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Mirna ulica, drvored"
Nada Gašić
(Algoritam, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Zagreb će u rujnu dobiti pravu performersku jesen! Novi projekt Male performerske scene nazvan je "Umjetnost na ulice" i cilj mu je oživjeti ulice i trgove metropole koja zamre čim prestane neka manifestacija. Van perioda raznih festivala, izvedbeni bi program tako mogao postati sastavnim dijelom nove urbane gradske slike. Pozvani su svi izvedbeni umjetnici s područja kazališta, plesa, cirkusa i sličnih izričaja da svojom izvedbom apliciraju za financijsku stimulaciju na adresu [email protected].
kazalište
poreč slavi domaće snage
Približava se 23. kolovoza, rok za predaju rukopisa na najdarežljiviji književni natječaj u zemlji. Nagradu za najbolji neobjavljeni roman u iznosu od 100 tisuća kuna dodjeljuje nakladnička kuća V.B.Z., a rukopisi se predaju pod šifrom.
Iako u teškoj konkurenciji klauna-iluzionista Guntera Riebera, komičnoga benda Von Trolly Quarteta, akrobatskog para The Pitts i lutkarske skupine Truki-Trek, završetak porečkoga Street Art Festivala obilježili su ipak domaći - breakdanceri iz Društva Naša Djeca Poreč svih su osam dana privlačili pozornost na Obali Maršala Tita, među njima posebno majušni breaker koji, umjesto u vrtićkim autićima, svoja predškolska iskustva vrlo jasno prepoznaje u uličnome plesu, na oduševljenje publike. Možda bi dobra recepcija trebala biti preporuka organizatoru da dogodine još više otvori ulice domaćim snagama. Nije zlato sve što (bjelosvjetski) sja.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu