naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
film
holivudska lajka
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

glazba / kazalište
vodoinstalaterski balet


"Bijeg od budućnosti"
Darko Lukić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bookeraj
bookeraj.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
književnost / skandali
kako smo uvrijedili glas koncila
mikser
nova era: sad nas možete i pipati!
Tko tebe kruhom, ti njega kamenom - kao da poručuje Nedjeljko Pintarić, direktor Glasa Koncila, nezadovoljan što je Kupus.net besplatno, ne naplativši ni lipu oglasnog prostora, objavio vijest da je Glas Koncila raspisao natječaj za najbolji neobjavljeni roman s fondom od 170 tisuća kuna. Našu opasku da Glas Koncila "nije mario za reseciju" (riječ je o najunosnijem aktualnom književnom natječaju) izdavač je, tko zna zašto, shvatio kao podmuklu insinuaciju, umjesto da pošalje zahvalu što mu je oglas prenesen bez naknade. Glas Koncila osjetio se prozvanim za nečista posla (?) i udijelio nam moralnu lekciju. Pa kad je od Glasa Koncila, svakako ćemo sutra na ispovijed!
U sklopu 25. Muzičkog Biennala Zagreb u Teatru &TD 22. travnja izvest će se praizvedba komornog baleta "Vodoinstalater" koji autorski potpisuju Natalija Manojlović i Goran Tudor. Balet je nastao prema motivima svetalentiranog Borisa Viana.
pročitaj reagiranje
pročitaj cijeli tekst
Još nam je davno neki čitatelj poslao upit da kad ćemo početi proizvoditi i novine. Nekoliko godina kasnije ispunili smo mu želju, i time nadamo se ne zadovoljili samo njega, nego i ostalu vjernu vojsku naših pratitelja. Dok se približava peta obljetnica postojanja Kupus.neta, pripremili smo opipljivo iznenađenje iz naše autorske radionice: Kupusov list! Da, dobro ste pročitali, tiskani časopis namijenjen kulturi, rekli bismo i drukčijem gledanju na kulturu, osamdeset bogatih stranica, punih zanimljivih autora i tema, tiskanih na najfinijem papiru. Pa nek Glas Koncila zna da se ni mi ne bojimo krize i recesije! Iako smo dvojili o laskavim distribucijskim ponudama Bille i Konzuma, odlučili smo: Kupusov list možete naći u svim boljim knjižarama!

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu