naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
film
kad piškenje nije gratis
Iz mikrokozmosa uobičajenog školskog svijeta dvoje je odbačenih postavilo temelje Terabithije, umišljenog utočišta za one koji odbijaju darvinističku teoriju odrastanja. Jači doista preživljavaju, ali kako pokazuje "Most za Terabithiju", često i pogibaju tražeći snove.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
arhiva
Poput svih najpametnijih, niti Boris Rašeta nije pogledao navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture, ali to ga nije spriječilo da nepozvan progovori o Glembajevima, tim glasnim slonovima što ne vide dalje od džipa.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

skandal
čuvajmo naše mladice!
U poštanskim sandučićima na ekskluzivnoj se trećoj stranici Zagreb Newsa mladeži i stareži predstavlja ležerni, na pilates lopti zajahani Danko Roman, novi načelnik Odjela za mlade pri Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport. Odjel navodno djeluje već dvije godine, a ove najavljuju pokrenuti "on-line novine za mlade" koje će mladi sami moći uređivati i pisati. O koncepciji ureda-odjela očito dovoljno govori taj tutorski mentalitet koji mladež promatra kao nestašnu djecu koju treba usmjeriti jer sami ne znaju. Zvali smo ured da provjerimo kad će više biti poznati rezultati natječaja za mlade zaključenog u siječnju, ali ne samo da gospođa na centrali Grada Zagreba ne zna tko je Danko Roman, nego se na Odjelu za mlade od njih troje zaposlenika već nekoliko dana nitko ne javlja. Možda su zauzeti nekim novim snimanjem, kroćenjem neke nove pilates lopte.
likovnost
svakodnevica

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. travnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Pet litara benzina"
Kemal Mujičić Artnam
(Breza, Zagreb, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


kazalište
kineski cirkus u lisinskom svijeće drži
pročitaj cijeli tekst
Mjesec dana u Salzburgu zaslužili su fotografski radovi Mare Milin i Petra Dabca. "Fotografija iz Hrvatske" naziv je ove partnerske izložbe u galeriji Fotohof, a ciklusi bilježenja vlastite svakodnevice autora mogu se pogledati do 28. travnja.
Balansiranje ćupova na glavama, leteći tanjuri i savitljive žene, kamene ljudske vilice i nesalomljivi zubi koji drže cijelu ljudsku težinu, tisućljećima star akrobatski folklor i raskošne zmajevske maske samo su fragmenti Kineskog nacionalnog cirkusa čija je predstava 18. i 19. travnja na repertoaru Lisinskog, koncertne dvorane sklonije ozbiljnijoj klijenteli, damama i gospodi s leptir mašnama i dalekozorčićima za promatranje prve violine. Nije međutim ovo kinesko gostovanje ništa manje ozbiljno od ozbiljne glazbe u čiji zagrebački hram privremeno useljava - dalekoistočna tradicija vraća se kontinentu s kojeg je Marko Polo išao u otkrića, ne bi li u svima nama otkrili istraživača. Ulaznice za cirkusku predstavu drevne kineske tradicije prodaju se u novootvorenom Cirkuskom informacijskom centru u Preradovićevoj 34.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu