naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
ivan supek (1915.-2007.)
Katastrofa duha plašila je Supeka dulje od spoznaje o ograničenom roku vlastitoga trajanja. Taj dalekovidni mislitelj izričito je tražio da ga se poštedi grandioznih ispraćaja kakvi su tako precizno opisivali duhove jednog Tuđmana ili Šuška.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište / intervju
tko stoji iza izakulisa.com?
Nakon što je sa samo nekoliko zapisa uskomešao hrvatsku kazališnu javnost, kritički i istraživački raspoložen blog izakulisa.com potaknuo je i brojna naklapanja o identitetu njegova autora. Taj fantom u hrvatskoj operi duha, u kojoj je od merituma uvijek važnije tko podmeće klipove, pristao je na razgovor za Kupus.net, pod uvjetom zaštite njegova/njezina/njihova identiteta. Upravo stoga, ovdje donosimo nekraćene odgovore tastaturom učinjenog intervjua, u nadi da će i ona hiperznatiželjna kulturna elita imati dovoljno materijala za ovaj kazališni Cluedo - raskrinkavanje negativca koji se usudio pisati o Dubravki Vrgoč, Gordani Vnuk i Nori Krstulović.
likovnost
putovanje olovkom

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. ožujka: Natječaj za predstave
Deadline 28. ožujka: Natječaj za 42. Zagrebački salon NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Izvan igre"
Michal Viewegh
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
Brezovčevi "Gospoda Glembajevi" (zapravo više dama Castelli-Glembaj) već danima tresu usnice uzdrhtalih čuvara morala koji se u prvi rov bojišnice gotovo po pravilu bacaju onda kad su o boju tek nešto načuli. Nakon brojnih nepozvanih (iako zbog njihove samozvanosti možda moramo i revidirati takvu ocjenu) kritičara najnovijega uprizorenja Krležine drame u riječkome HNK (u kojem se navodno izmjenjuju tek golotinja i travestija, barunica Castelli pogiba pod džipom, a hvatske političke maske pred mecima), i mi smo na stručni osvrt pozvali našeg nepozvanog Borisa Rašetu koji, jednako poput svih najpametnijih, nije pogledao (niti će) to navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture. Dakako, usta su im puna žuči, jer nemaju slonovsko pamćenje, već slonovsku amneziju.
pročitaj cijeli tekst
Izložba crteža Tine Gverović "Na prvi pogled" u berlinskoj Galeriji Blickensdorff može se pogledati do 17. ožujka. Pobjednica jesenskoga Siemensova natječaja olovkom je bilježila fotografije koje memoriraju stvarna i zamišljena putovanja.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj intervju

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu