naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
deus ex machina xenophobica
Osvrt na strategiju izvedbenog okršaja "Bakhi" s "idajnicima" za novi broj Zareza donosi naš urednik. Jesu li autori i sami zaboravili na Gavellin postulat o centralizaciji odgovornosti kao motora kazališnog djelovanja, s kojim su okitili video tjeralicu na zagrebačkoj izvedbi?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (15)
kuja mi je u glavi
Naša kolumnistica dijeli spavaću sobu s jednom gospođom iz reklame. Šta sobu? Dijele isti krevet. Ona što Jozu zivka da će joj serija pa da brzo postavi antenu, i njoj viče cijele dane i noći, direkt u uho. Kako li je kuja samo tamo dospjela? I kako kuje uopće dospiju u naše glave?
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
eu u sc


"Patrola na cesti"
Jurica Pavičić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Zoran Zeleni
ostriczelenalista.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
mikser
umjetnost o hedonizmu
likovnost
plavi jahači, žute krave
Nakon prošlogodišnjih "Ekstravagantnih tijela", kustoska udruga Kontejner pripremila je novu međunarodnu manifestaciju - Touch me festival. Podnaslovljen "Feel better! - Osjećaj se bolje!", ovaj će festival biti petodnevno istraživanje užitka, sreće i hedonizma s fokusom na umjetnost na sjecištu znanosti i tehnologije. Od 19. do 23. prosinca u Studentskom će se centru moći naći recepti molekularne gastronomije, roboti koji toče viski, oxygen bar gdje se konzumira kisik, ali i stroj za sladoled koji liječi tugu.
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti. Prema sudu Marka Sjekavice, najzanimljiviji dio postava upravo je onaj koji otkriva manje poznata imena kao što su Lesser ili Schmidt-Rottluff. Dakako, i ljubitelji Kandinskog, Dixa, Kleea ili Kirschnera neće ostati zakinuti ako do 20. siječnja posjete Klovićeve dvore. Dobre i loše strane postava secira naš kritičar.
Završio je peti Velesajam kulture. Ambiciozno osmišljeno kultiviranje prostora Studentskog centra (i ne samo njih) ove je godine bilo fokusirano na simboličko izmještanje u Europsku uniju. Dok sanjarimo o onom pravom...
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu