naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
mikser
jesen u parizu
Dok se iščekuje početak 4. FSK, Nataša Bodrožić predstavlja tzv. parišku jesen koju je, kao uzor, pri pokretanju navodila i zagrebačka manifestacija. Iluzorne usporedbe, dakako, jer Pariz je ipak metropola u kojoj se ne treba događati festival da bi mu se kazalište nazivalo svjetskim.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline: 15. rujna: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe NOVO!!!

film
libertas narodu
arhiva


"Smetlar"
Damir Miloš
(Meandar, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Retrospektivna izložba Brune Mascarellija otvorena je u Zavičajnom muzeju grada Rovinja. Kako se kroz pola stoljeća autorova rada razvijao izraz ovog rođenog Sarajlije, može se pogledati sve do 17. rujna kad se izložba zatvara.

pročitaj cijeli tekst
Kraj dubrovačkog kolovoza obilježio je i festival koji je u svom drugom izdanju donio tridesetak filmova iz cijeloga svijeta, ali i poneki početnički propust. Zašto ipak voli Libertas film festival, objašnjava Marko Sjekavica


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
pola stoljeća rada

skandal
biškupić - čarobnjak iz oza

Internet je i dalje čudo tehnike za birokrate. Petnaesti rujna rok je do kojeg kulturnjaci oštre pera da bi na procjenu Ministarstvu kulture predali prijave za sufinanciranje programa. Moderno, nema što, ove je godine uvedena mogućnost ispunjavanja prijavnice online. "Ovo je čarobnjak koji će Vas voditi u popunjavanju prijavnice", upućuje virtualni pomagač. Ali prijave podnesene online neće biti prihvaćene ako se ne pošalju i poštom pa nije jasno što je Biškupiću uopće trebalo čarobiranje. Kao da je kulturna scena priglupo strašilo koje će prihvatiti da mu postojanje mozga potvrđuje neka rukom ispisana diploma.

glazba
klan koji vlada svijetom
Nisku dubrovačkih ljetnih manifestacija zaokružio je festival autoreferencijalno nazvan Festival Julian Rachlin & Friends. I šestu godinu za redom doveo je mladi gospodin Rachlin u Knežev, ali i pokoji drugi dvor, kremu klasične glazbe, kao i Sira Rogera Moorea, koji je na svoju 007 karijeru podsjetio mašući svojim tirkiznim pištoljem. Iako se i našem Marku Sjekavici ovaj otmjeni festival u začetku učinio snobovskom paradom za slavne, brzo se razuvjerio.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA
Kupus.net
dijeli

plastelin za početak školske godine :-)


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu