naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
film
holivudska lajka
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

glazba
kontrapunkt 10. put


"Bijeg od budućnosti"
Darko Lukić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bookeraj
bookeraj.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
ministrovi veliki i mali
književnost / skandali
kako smo uvrijedili glas koncila
Dugo se čekalo na objavu rezultata potpora javnih potreba u kulturi RH na području tzv. novomedijskih kultura. I kad se Ministarstvo konačno udostojilo iste objaviti, pokazalo je više nego otvoreno sramotan stav da je cijeli taj sektor zapravo "javno nepotreban". Umjesto lanjskih 5,6 milijuna, ovom je sektoru mahom nezavisnih kulturnih radnika dodijeljeno bijednih 4,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 25 posto. Oni milijunima ionako bogatiji sektori kao što su kazalište, muzeji, glazba ili časopisi rezani su za 5 do 9 posto, čime su tzv. novi mediji očito odabrani kao "najlakše" žrtveno janje "krize". Ministre, baš ste na pravima našli štedjeti!
Ovogodišnji Praznik rada možete dočekati uz desetu obljetnicu Kontrapunkt festivala. Bez brige za rana buđenja, Aquarius vas 30. travnja poziva na najjači line-up novog jazza koji je ikad došao na Jarun. I to ravno iz Londona, Detroita, Tokyja, New Yorka...
Tko tebe kruhom, ti njega kamenom - kao da poručuje Nedjeljko Pintarić, direktor Glasa Koncila, nezadovoljan što je Kupus.net besplatno, ne naplativši ni lipu oglasnog prostora, objavio vijest da je Glas Koncila raspisao natječaj za najbolji neobjavljeni roman s fondom od 170 tisuća kuna. Našu opasku da Glas Koncila "nije mario za reseciju" (riječ je o najunosnijem aktualnom književnom natječaju) izdavač je, tko zna zašto, shvatio kao podmuklu insinuaciju, umjesto da pošalje zahvalu što mu je oglas prenesen bez naknade. Glas Koncila osjetio se prozvanim za nečista posla (?) i udijelio nam moralnu lekciju. Pa kad je od Glasa Koncila, svakako ćemo sutra na ispovijed!
pročitaj reagiranje

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu