naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
matadori umrljani krvlju
Tinejdžeri u mokrim kupaćim gaćicama na plažama od sjevera Amerike do juga Hrvatske, četrnaestogodišnjaci koji postaju časnici Legije stranaca, krvave majke i još krvaviji krotitelji bikova... U Parizu je bila Jasna Rausavljević.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. ožujka: Natječaj za scenariste NOVO!!!
Deadline 15. ožujka: Natječaj za izložbu
Deadline 28. ožujka: Natječaj kratkoga filma
Deadline 31. ožujka: Natječaj za fotografije
Deadline 10. travnja: Natječaj za filmove
Deadline 11. travnja: Natječaj za kazališne predstave
Deadline 15. travnja: Natječaj za umjetnike (različita područja)
Deadline 24. travnja: Natječaj za dizajn NOVO!!!
Deadline 14. lipnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 30. lipnja: Natječaj za izložbe

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Vančo Rebac:
"Bez naslova"
14.3.2005.-20.3.2005.

Multimedijalna izložba modnih i grafičkih dizajnerica ULUPUH-a (Nada Došen, Nataša Jeletić, Ivana Zozoli, Dora Bilić i Tina Muller) traje u Galeriji ULUPUH do 17. ožujka. Odjevni predmeti živih boja i projekcije grafičkih dizajnerica kreiraju interaktivni izraz atmosfere proljetnog buđenja.

pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
interaktivno proljeće
film
raf napada
Četvrta Revija amaterskog filma ove će se godine održati od 20. do 26. ožujka. Festival koji filmove ne bira, već prikazuje sve koji se prijave, uspješno otvara prostor činjenici da svi možemo biti i autori i konzumenti. Ove ćemo godine svi moći biti i inicijatori nagrada. Festival ne nagrađuje najbolje ili najgore filmove, ali se otvara svakom slobodnom prijedlogu za novoosmišljenu kategoriju. Osim brojnih amaterskih filmova iz Hrvatske i inozemstva, festival će prikazati i nekadašnje filmove domaćih profesionalaca (Grlić, Ogresta, Puhovski, Zafranović). Medijski pokrovitelj RAF-a je Kupus.net.
pročitaj cijeli tekst
likovnost / moda
od hipija do vjeroučiteljica
Novo izdanje Cro-a-Portera predstavilo je devetnaest mladih dizajnera. Umjesto na već uobičajenom Zagrebačkom velesajmu, ovogodišnji se CAP (sponzorski preimenovan u Nokia CAP) dogodio u središtu metropole - u unutrašnjosti kina Zagreb i Europa. Od hipijevske "top shop" mode, preko heklanja i nosivih goblena, polugolih žena i poluodjevenih muškaraca, preko zavodnika i hip-hopera, sve do performansu uvijek sklone Ivane Popović koja je ovaj put odijevala i ubijala lutke, pratila je Jasna Rausavljević.
pročitaj cijeli tekst