naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
skrenula s puta lubenica
Anna Nicole Smith u gasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
pročitaj cijeli tekst
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
teatar.hr opet među živima
Čini se da ćemo u virtualnom prostoru medija ponovno vidjeti Teatar.hr. Uskrsnuću ovog kazališnog portala novi bi krsni kum mogao biti Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport koji je ove lani zamrle stranice (zbog nemogućnosti daljnjeg mecenašenja i privatnih odricanja Nore Krstulović i suradnika) odlučio proglasiti javnom potrebom u kulturi i sufinancirati u 2007. godini s 50 tisuća kuna. "Šokirana sam, prvi glas...", reagirala je Nora kad smo joj javili ovu dobru vijest zbog koje bi se, nakon podmirivanja dugova, u hrvatskom web prostoru mogao ponovno naći kazališni portal koji institucijama baš i nije bio mio.
likovnost
glina in progress
"Pratijelo - glinotisci" naziv je rada u nastajanju koji se mijenja od otvorenja izložbe do njezina zatvaranja. Pet tona gline Dejana Kljuna u Galeriji VN može se pogledati do 17. veljače.

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike
Deadline 31. siječnja: Natječaj za animatore
Deadline 1. veljače: Natječaj za film, video, fotografije...


"Miris suhih ruža"
Tim Lott
(Celeber, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


glazba
novi vrtuljak na jarunu
Karusel je naziv nove klupske večeri u Aquariusu, a ovaj prvi funk vrtuljak zavrtjet će se 3. ožujka. Nekad u okviru Kontrapunkta, a sada kao zaseban program, funk je ponovno dobio mjesto kakvo zaslužuje. Resident DJ nove večeri je Alen S., a prvi gost bit će DJ Florian Keller iz Munchena, poznat po tome što pušta svašta, ali ne i sve. Bez šablone, u njegovim setovima može se očekivati sve od korijena funka i drum&bassa, preko afro-cuban jazza šezdesetih, boogiea, starog hip hopa, do nu jazza i breaksa. Novu funk večer u Aquariusu producira xxxDJs.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu