naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
o velikim i malim ljudima
U francusku smo prijestolnicu poslali Natašu Bodrožić ne bi li dokučila čime to Ron Mueck, taj graditelj začudne i često zastrašujuće skulpturne hiperrealistike, fascinira i intrigira kulturnu, ali i širu javnost.
pročitaj cijeli tekst
film
hrvoje hribar omastio brk
Brk iz romana Ante Tomića i njegov vlaško-dinaridski, živi, sočni, duhoviti govor rezultirali su, uz odličnu Hribarovu režiju i izvrstan nastup većine glumica i glumaca napokon preokretom u hrvatskoj kinematografiji. Jer što je kinematografija bez brkova, pita se Boris Rašeta.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 15. siječnja: Natječaj za performanse
Deadline 15. siječnja: Natječaj za video umjetnike
Deadline 15. siječnja: Natječaj za radionicu dokumentarnih filmova
Deadline 15. siječnja: Natječaj za scenografe, kostimografe i video artiste
Deadline 15. siječnja: Natječaj za predstave
Deadline 16. siječnja: Natječaj za filmove NOVO!!!
Deadline 20. siječnja: Natječaj za amaterske filmove
Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike NOVO!!!
Deadline 10. veljače: Natječaj za studente arhitekture

kazalište
novogodišnja svadba
arhiva


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Ljudi iz Želara"
Kveta Legatova
(Disput, 2004
.)

"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Izložba fotografija Marka Ercegovića u Galeriji "Josip Račić" produžuje se do 20. siječnja. Na fotografijama nazvanima "Začarani" autor je iz prikrajka snimao svakodnevicu modela, ignorirajući fenomen poziranja i prikazujući prirodno okruženje.

pročitaj cijeli tekst
Predstava "Nomad: ponoči je nebo neskončno" oduševila je publiku Cankarjeva doma kao izvrstan način za doček nove godine - artistička priča o svadbenim običajima i vječnom traganju za ljubavi opravdala je očekivanja i najljenjih pljeskača.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
i ercegović produžen

humanitarna akcija
ukrali nam akciju

Tjednik Stars svoju je novu naslovnicu, čak devet dana nakon početka humanitarne akcije na ovim stranicama, okitio fotomontažom Sanje Doležal kako prosi, te naslovom "Pokrećemo veliku humanitarnu akciju: Pomozimo ubogim zvijezdama". Zli su mediji spremni na plagijate i falsifikate, ismijavajući teško stanje hrvatskih umjetnika, ništa im nije sveto. Posve je, naime, jasno da je humanitarna akcija Male performerske scene jedina prava i stvarna, te apeliramo da ne nasjedate kojekavkim promotivnim štosevima nemaštovitih novinskih izdavača. Svoj novac i dalje uplaćujte na žiroračun Male performerske scene 2360000-1101795899, s naznakom "Za ona dobra stara vremena". U Sanjino ime prikupili smo dosad sedam kuna i iznos iz dana u dan raste! Bravo, samo tako!
film
ormar s greškom
Mala Lucy prva je zakoračila u svijet s one strane ormara. I to je dobro. Dobro je i što je s druge strane zgođušni faun te neodoljiva Bijela vještica. Dobro je što lav Aslan vabi da ga mekog opipate i u njegovoj se grivi ugnijezdite. Vizualno ispeglani film pati, međutim, od potpuno površnog buđenja gledateljske empatije. Bože dragi, pa propada cijeli jedan svijet! Zašto nam je svejedno? Jesu li "Kronike iz Narnije" tek prezentacija novih tehnoloških dostignuća ili bi mogle biti i više od tek gledljivog filma?
pročitaj cijeli tekst
pročitaj stare tekstove