naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
cirkus za razmišljanje

 

film
drugarice iz joy divisiona
Našu je Micu kultni dio glazbene povijesti oživotvoren u liku Joy Dvisiona djelomice mimoišao, pa je filmskom uprizorenju "Control" bila još otvorenija. Patnje mladog Iana, razarača pozornice, a istodobno mekušca kojeg su sposobne sjebati dvije žene. Hm...
pročitaj cijeli tekst
mikser
ciganke lete u nebo
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom se prolomio smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska spisateljica, nabasala je  na simpatičnu ekipu u javnom prijevozu i poslala nam pričicu. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (9)
krave na putu
arhiva
Život je opasna stvar. Iz šumarka doleti metak i - cak. Jasmina Trifunović s pravom se zapitala zašto Utrinama ne trebaju kvartovski policajci. U idiličnoj atmosferi upravo ju kordon krava štiti od potencijalne kiše metaka.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
kiborzi u sc-u

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Poglavnikova bakterija"
Boris Dežulović
(V.B.Z., 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


KiberDzezva
kiberdzezva.blogspot.com


pročitaj cijeli tekst
Iako za suvremeni cirkus katkad govore da je kombinacija estetski promišljene i istodobno populistički jestive izvedbene cjeline, treći Festival novog cirkusa pokazao je da suvremeno cirkusko razmišljanje ne treba biti jednodimenzionalna parada fizičke spretnosti i nespretnosti. Predstavivši autore koji kritički oštro, čak i politički, promišljaju svijet u kojem živimo, FNC je pokazao da cirkus ne postoji kao svojevrsna terapija "van svijeta", već da ga se isti itekako tiče.
mikser
ekstravagantnost tijela
Budućnost nikad nije bila bliža. Od 13. do 16. prosinca u Studentskom se centru održava 4. Velesajamkulture podnaslovljen kao "festival budućnosti". U Zagreb stiže i prvi kiborg na svijetu, Katalonac Neil.
pročitaj cijeli tekst
Projekcijom kultnoga američkog filma "Freaks" Toda Browninga u Zagrebu je, u organizaciji Kontejnera, otpočeo Festival ekstravagantnih tijela. Projekciju ovog značajnog kinematografskog ostvarenja koje je na platno iznijelo "nakaze" kao glumce gotovo trilerskih obrata, u zjapećoj ogromnoj dvorani Kina SC pratilo je svega četrdesetak gledatelja. Šteta, jer festivalski je program zaista obećavajući - kvalitetu do 15. prosinca, kad ova manifestacija posvećena umjetnosti invaliditeta završava, jamče i imena kao što su Mat Fraser ili Bill Shannon.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu