naslovnica
kolumne
kontakt

 

likovnost
građani grade gradove
Tonka Maleković boravila je na umjetničkoj rezidenciji u Kišinevu, Republika Moldova, gdje je u suradnji s tamošnjim dvanaestogodišnjim (!) umjetnikom Ionom Fisticanuom gradila gradove od smeća, jednom i pod prismotrom policije. Projekt je pratila i naša Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
jebite se, ministre!
Dok se novopečena i novokrumpirosalatirana premijerka meškolji čim u vladine dvore uđe snimatelj s pogrešnim natpisom na majici, Jan Fabre vrlo otvoreno poručuje Boži Biškupiću da se jebe, a Jadranki Kosor da si zakonima isiječe klitoris. Iz Dubrovnika Marko Sjekavica...
pročitaj cijeli tekst
film
potter se brije
arhiva
Novi film o Harryju Potteru napušta spektakularne magične akcije i zamjenjuje ih razradom odnosa likova dobrano upalih u pubertet. Kako se u svijetu propupalih brčića i ljubavnih iskri snašao Harry, piše Mladen Končar.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
kršteni na platformi


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Psi rata i druge beštije"
Gordana Cvitan
(DHK, 2007.)


Deborah Hustic
lomodeedee.com

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
kazalište
vanzemaljci u zadru
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Deseta Platforma mladih koreografa održat će se u Zagrebu od 18. do 27. rujna. Jubilarno izdanje obilježit će predstave danas poznatih hrvatskih plesača koji su debitirali upravo ovdje (Sančanin, Devlahović, Banich, Omerzo, Pristaš, Milevoj, Široki...).
Redovite slušače zadarskih Morskih orgulja iznenadio je bizaran prizor - iz mora su izvirila dva naoko izvanzemaljska bića. Neobični su stvorovi pozdravili zadarsko sunce, ali i zatečene građane s kojima su komunicirali dodirom. Riječ je o performansu švicarske skupine Da Motus!, izvedenom u sklopu festivala suvremenog kazališta Zadar snova. Umjetnici su se odvezli na krovu jednog automobila, a raznolik festivalski program se nastavlja - do petka.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu