naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandali
gospodar prstenova

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
samo smo dva muška
Laureat "Radoslava Putara", Vedran Perkov, izravno se obraća i peteročlanom ženskom žiriju. Jedini je branitelj muškaraca i u postavi finalista pa se Perkov našao u specifičnoj poziciji da brani manjinu. I brani je visokim falusoidnim oblikom s Putarovom bistom na vrhu.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
ukrajinska naivka

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Dva"
Igor Večerina
(Manufaktura, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Iako je Dikanova objava razvoda u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" postala multimedijalni performans koji je na YouTube-u u roku jednoga dana pogledalo više od 26 tisuća ljudi, farsa javnog bacanja vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa nevraćene odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. U cijeloj brakorazvodnoj sapunici, nad kojom se zgražaju društveni kritičari, neokrznut je prošao Mislav Bago, taj mali Gollum s posebnim osjećajem za privatno i javno. Komentira Boris Rašeta.
Deset godina nakon smrti samouke ukrajinske umjetnice Marije Prijmačenko, u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti postavljena je njezina komorna izložba. Do 17. lipnja mogu se razgledati njezini radovi na granici pučke umjetnosti i naive.
mikser
performeri zavladali zagrebom
pročitaj cijeli tekst
Zagrebom ovoga tjedna vladaju ulični performeri. Sjatili su se sa svih krajeva svijeta (Argentina, Australija, Brazil, Kanada, Velika Britanija...) ne bi li na 11. Cest is d'Bestu održali klaunske, cirkuske ili uličnokazališne predstave. Iako festival Kraljeva ulice podupiru i Ured za kulturu i Turistička zajednica Zagreba, sredstava za nešto što se valjda "ionako događa na ulici" nikad dosta, čime je Cest is d'Best značajno limitiran. Ali, ne budi lijen, ukazao se na pozornici, prije Večeri Drage Britvića, i sam gradonačelnik pa je onako bandićevski obećao: "Ako sljedeće godine odete na Eurosong, poduplat ću vam penez!" Ucjena, obećanje, lupetanje u vjetar, nazovite kako hoćete.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu